Ελασσόνα

Η Ελασσόνα και το ΕΚΑΒ αποχαιρέτησαν τον 54χρονο διασώστη – Συγκίνηση στο τελευταίο “αντίο”

Η κοινωνία της Ελασσόνας και το ΕΚΑΒ αποχαιρέτησαν χθες το απόγευμα μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και θλίψης, με «βουβά δάκρυα», τον 54χρονο διασώστη του ΕΚΑΒ Λάρισας Δημήτρη Βίτκο, που «έφυγε» από τη ζωή, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Δεκάδες άτομα, συγγενείς και φίλοι, και μέλη της πολυπληθούς «οικογένειας» του ΕΚΑΒ είπαν το «τελευταίο αντίο» στον άτυχο Ελασσονίτη και έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του.
Ο 54χρονος διασώστης του ΕΚΑΒ Λάρισας, που ζούσε με την οικογένεια του στη Λάρισα, ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Φιλικός, ανοιχτός, με χαμόγελο και χιούμορ. Στοργικός οικογενειάρχης. Άτομο της προσφοράς, φιλότιμος, με υψηλή αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος, άφησε το δικό του «στίγμα» στην 25ετή θητεία του στο ΕΚΑΒ Λάρισας. Με αγάπη και πάθος για τη δουλειά του. Βοήθησε σε χιλιάδες απλά και δύσκολα περιστατικά, προσφέροντας τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του σε μια ιδιαίτερα επίπονη και εξαιρετικά δύσκολη και υπεύθυνη εργασία, που έχει να κάνει με τον άνθρωπο, τις ανάγκες του και τον ανθρώπινο πόνο. Ίσως… μια ψυχοφθόρα εργασία.
«Ο θάνατος του Δημήτρη ήταν ένα ακόμη χτύπημα για το ΕΚΑΒ Λάρισας. Χάσαμε ένα δικό μας άνθρωπο. Χάσαμε ένα μέλος της οικογενείας μας. Ο Δημήτρης ήταν ένας από εμάς. Πριν λίγο καιρό τρέχαμε μαζί να προλάβουμε δύσκολα περιστατικά και…τώρα τον αποχαιρετούμε…».
Λίγα αυθόρμητα λόγια καρδιάς από συναδέλφους του(στο ΕΚΑΒ Λάρισας), που ψέλλιζαν για το χαμό του συναδέλφου τους, μιλώντας χθες το απόγευμα στην «Ε».
Τραγικές «φιγούρες» χθες η μητέρα του, οι κόρες του, ο γιός του, η αδελφή του. Από τα περίεργα της μοίρας: η σύζυγος του «απουσίαζε» από το «τελευταίο αντίο», αντιμετωπίζοντας και η ίδια σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ο Ελασσονίτης εργαζόμενος του ΕΚΑΒ αφήνει πίσω τη σύζυγο του Θεοφανώ(συνταξιούχο νοσηλεύτρια του Γ.Ν. Λάρισας), τα παιδιά του Αγλαΐα(στρατιωτικό σε νησί του Αιγαίου), Κατερίνα(πτυχιούχο Α.Ε.Ι. – επαγγελματία), Όθωνα και την αδελφή του Χρυσούλα.
Στην Εξόδιο Ακολουθία, που τελέσθηκε μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και θλίψης, στις 5.30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας, λειτούργησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης.
Ανάμεσα στις παρουσίες: ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κώστας Σταμνάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δ.σ. Νίκος Ευαγγέλου, ο υπεύθυνος του Τομέα ΕΚΑΒ Ελασσόνας Γιώργος Μαντζάρας, ο πρόεδρος της «Ακαδημίας Ποδοσφαίρου» Ελασσόνας(ΑΠΟΕΛ) Δημ. Δριστέλας, ο πρόεδρος των Πολυτέκνων Επαρχίας Ελασσόνας – πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Ελασσόνας Αχιλλέας Ζανιάς, επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, και πολλοί συνάδελφοι του εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.
Πηγή: Εφημεριδα Ελευθερία -ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Γιάννης Μουκίδης
Previous ArticleNext Article