Λάρισα

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας απαντά στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κωνσταντίνος Κούμας»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας», μέσω της οποίας ασκείται κριτική στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την εκπαιδευτική της κοινότητα, ως προς τη διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

«Από το βράδυ της Κυριακής προκαλεί αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, ζητώντας επιτακτικά την πιστή εφαρμογή προσωπικών της οδηγιών για την εφαρμογή της Τηλεκπαίδευσης, όταν ακόμα και η Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα μιλάει για εφαρμογή, όπου είναι εφικτό.»
Όλο το χρονικό διάστημα, αμέσως μετά την κακοκαιρία Daniel και τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν, το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας λειτούργησε συνεργατικά και με υπευθυνότητα, διότι αυτό απαιτούσαν οι πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, αλλά κυρίως επειδή συνάδει με τις αρχές και τις αξίες μας. Το σύνολο των ενεργειών της περιόδου αυτής, ως προς τη διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης, πραγματοποιούνται συντεταγμένα σε όλη την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, δεν αφορούν αποκλειστικά τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και είναι σύμφωνες με όλες τις εγκύκλιες διατάξεις του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α..

«Και σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω, αιφνιδιαστικά το μεσημέρι – εκτός ωραρίου στις 15:30 – και με μηνύματα στις 15:15 καλεί τους συναδέλφους Δ/ντες σε Τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκδοση Μαθητικών Λογαριασμών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.»
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, όπως όλες οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, πραγματοποίησε στις 25/09/2023, τη συγκεκριμένη ώρα, διαδικτυακή συνάντηση – προαιρετικού χαρακτήρα – με τους/τις Διευθυντές/τριες και Προϊσταμένους/ες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς της, κατόπιν αιτημάτων των ιδίων προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα για τη διαχείριση της παρούσας συνθήκης και με γνώμονα την παροχή υποστήριξης στις σχολικές μονάδες για την -κατά το δυνατόν- εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ κανείς εκ των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν δεν εξέφρασε οποιαδήποτε διαμαρτυρία.

«Καλούμε την Δ/νση Π.Ε Λάρισας να σταματήσει να απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν την αδιανόητη παιδαγωγικά απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. πέρα από κάθε λογική και χωρίς ενσυναίσθηση και αίσθηση της πραγματικότητας και της τραγικότητας που βιώνουν οι μαθητές”.»
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ευρισκόμενη σε διαρκή επαγρύπνηση και σε συνεργασία με τους/τις Δ/ντες-τριες/Προϊστάμενους/νες και τους Συλλόγους Διδασκόντων, και έχοντας πραγματικά ενσυναίσθηση, προχώρησε από τη πρώτη στιγμή στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συμπολίτες μας, με έμφαση στα όσα χρειάζονται οι μαθητές και οι μαθήτριες για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Επίσης, διαχειρίζεται σε συνεργασία το διοικητικό προσωπικό, τους Διευθυντές/τριες και Προϊσταμένους/ες και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων, τις πάμπολες προσφορές σε είδη που δέχεται από φορείς, επιχειρήσεις και πρόσωπα, τα οποία αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ηχηρή, όμως, ήταν η σιωπή και ορατή η απουσία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Λάρισας στη προσπάθεια αυτή, όπως επίσης και στο αίτημα της Διευθύντριας Π. Ε. Λάρισας προς το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας», για την οικονομική στήριξη των πληγέντων εκπαιδευτικών.

“Στις δυσμενείς αυτές συνθήκες, αποτελεί λυπηρό γεγονός, άτομα που εκπροσωπούν την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως ο Προέδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας», κ. Δ. Παπαποστόλου, να καταγγέλλουν και να υπονομεύουν τις προσπάθειες και τις ενέργειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της εκπαιδευτικής κοινότητάς της” επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

“Ενδεικτικό της στάσης του ιδίου (με πλήρη απαλλαγή από τα εργασιακά του καθήκοντα), αποτελεί η ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν μας αφήνουν από το Υπουργείο να ηρεμήσουμε! Στο γήπεδο πήγα να δω … και έφυγα στο ημίχρονο», για την οποία περιττεύει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Επισημαίνεται, εν κατακλείδι ότι ενώ, όπως ήδη αναφέρθηκε, το σύνολο των ενεργειών των ημερών αυτών πραγματοποιήθηκαν συντεταγμένα σε όλη τη Θεσσαλία και δεν αφορούσαν αποκλειστικά τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κανένας άλλος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία δεν προέβη σε παρόμοιες διαμαρτυρίες και αντίστοιχες «αντιδράσεις».

Εκφράζονται προσωπικές θερμές ευχαριστίες για την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλα τα ανωτέρω και προς όλους και όλες, όσοι/ες ανταποκρίθηκαν πρόθυμα, αλλά και που συνέδραμαν με κάθε διαθέσιμο μέσο στη προσπάθεια του να μην στερηθεί κανένα παιδί το αγαθό της παιδείας”.

 

Previous ArticleNext Article