Λάρισα

Η Άννα Βαγενά στηρίζει την πανελλαδική απεργία των παραγωγών και των πωλητών λαϊκών αγορών

Οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και οι πωλητές λαϊκών αγορών δίνουν μία σημαντική μάχη, που μας αφορά όλους. Η πανελλαδική απεργία, στην οποία προβαίνουν την Τετάρτη 7/04/21, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η δωρεάν διάθεση των προϊόντων τους στους καταναλωτές δεν είναι απλές συμβολικές κινήσεις ή εκφράσεις της δυσαρέσκειάς τους για τον νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και που, σύμφωνα με τους ίδιους, απειλεί το μέλλον των λαϊκών αγορών.

 

Είναι μία μάχη για την επιβίωσή τους, για την επιβίωση των λαϊκών αγορών στις γειτονιές όλης της χώρας, για τη διατήρηση της δυνατότητας οι παραγωγοί και οι πωλητές να διαθέτουν και όλοι εμείς να αγοράζουμε τα φρέσκα προϊόντα τους απευθείας και χωρίς μεσάζοντες, για τη διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού.

 

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι συνέπειες του νομοσχεδίου της κυβέρνησης θα είναι πολύ σοβαρές τόσο για την ποιότητα όσο και για τις τιμές των προϊόντων που καταναλώνουν οι πολίτες, ιδιαίτερα των μεγάλων αστικών κέντρων. Ότι θα οδηγήσει στην εξόντωση των αγροτών, με την καταφανή εξυπηρέτηση συγκεκριμένων και πολύ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και τη δημιουργία περιορισμένων ολιγοπωλίων, που με πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού θα εκμεταλλεύονται τον  μόχθο της πραγματικής παραγωγής.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών για την απευθείας πώληση των αγροτικών προϊόντων τους στους καταναλωτές, όπως και το δικαίωμα των καταναλωτών στην άμεση πρόσβαση σε προϊόντα ασφαλή, ποιοτικά και σε χαμηλές τιμές. Η  κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να ακούσει και να σεβαστεί τα αιτήματά τους, που είναι αιτήματα όλης της κοινωνίας, αποσύροντας άμεσα αυτό το κυνικά νεοφιλελεύθερο σχέδιο νόμου.

Previous ArticleNext Article