Ελλάδα

Η αιτία θανάτου του διευθυντή της Κλινικής Covid-19

Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία της Καλαμάτας και στον ιατρικό κόσμο η είδηση του ξαφνικού θανάτου του διευθυντή της Κλινικής Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, πνευμονολόγου Νίκου Γραμματικόπουλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tharrosnews, ο θάνατος του γιατρού οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς.

Ο 54χρονος γιατρός είχε πάει προχθές το απόγευμα για κυνήγι στην περιοχή της Καζάρμας. Όμως, η οικογένειά του ανησύχησε όταν νύχτωσε και δεν επέστρεψε και έτσι ειδοποίησε την Αστυνομία.

Το επόμενο πρωί το αυτοκίνητό του εντοπίσθηκε στην περιοχή της Καζάρμας. Λίγη ώρα αργότερα, δυστυχώς, εντοπίσθηκε και ο 54χρονος νεκρός.

Παρότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη για εγκληματική ενέργεια, κλήθηκε στο σημείο ο ιατροδικαστής Ιωάννης Δούζης, ενώ διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή, η οποία έδειξε ότι ο θάνατος του γιατρού οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή.

Καλαμάτα γιατρός νεκρός

Καλαμάτα: Βυθισμένο στο πένθος το νοσοκομείο για τον θάνατο του Νίκου Γραμματικόπουλου

Εκτός από καλός ιατρός, ήταν κοινωνικός και δοτικός άνθρωπος τόσο στους ασθενείς όσο και στους συναδέλφους του, οι οποίοι μιλούν για αυτόν με τα καλύτερα λόγια.

Ακόμα πιο αγαπητός και σημείο αναφοράς για το Νοσοκομείο Καλαμάτας έγινε λόγω της θέσης που κατείχε το τελευταίο διάστημα, καθώς ήταν ο διευθυντής της Κλινικής Covid-19.

Από τα χέρια του πέρασαν όλο αυτό το διάστημα εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊό. Ο ίδιος δεν έδειξε λεπτό να φοβάται τον κορονοϊό, από τον οποίο, μάλιστα, πριν από λίγους μήνες νόσησε, όμως τελικά τον πρόδωσε η καρδιά του, αφού είχε χρόνια προβλήματα.

Χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας διεξήχθη Διοικητικό Συμβούλιο, με το κλίμα να είναι πολύ βαρύ και την απουσία του Νίκου Γραμματικόπουλου να είναι ήδη αισθητή.

Με δάκρυα στα μάτια η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, ανέφερε ότι είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη και σκληρή μέρα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως και όλους τους συνεργάτες του Νίκου Γραμματικόπουλου.

«Ο Γραμματικόπουλος πρώτα απ’ όλα ήταν άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης, άνθρωπος της προσφοράς, άνθρωπος της κοινωνίας, άνθρωπος με αγάπη και ενδιαφέρον για όλους τους ανθρώπους» δήλωσε η κ. Αλειφέρη.

Το κενό για το νοσοκομείο, σχολίασε, είναι πλέον μεγάλο, πρωτίστως για την οικογένειά του αλλά και όλη την κοινωνία.

Με τη σειρά του ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, δήλωσε ότι ο Νίκος Γραμματικόπουλος στην εποχή του Covid-19 έδειξε τι πραγματικά ήταν, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε αντιληφθεί το μεγαλείο του εκλιπόντος.

Όπως πρόσθεσε, ο Νίκος Γραμματικόπουλος ήταν αυτός που πρόθυμα ανταποκρίθηκε και «έπεσε» στη μάχη κατά του κορονοϊού από την αρχή.

Δήλωσε, δε, ότι αν κάποιος απ’ όλους τους γιατρούς, όχι μόνο του νοσοκομείου, αλλά όλης της χώρας, αξίζει χειροκρότημα, δεν είναι ο ίδιος και οι υπόλοιποι γιατροί, αφού είναι στα μετόπισθεν, αλλά ο Νίκος Γραμματικόπουλος, που ήταν στις επάλξεις.

Πηγή: enikos.gr

Previous ArticleNext Article