Λάρισα

Η αγορά της Λάρισας εκπέμπει «SOS»

Ο Γιώργος Τσιαπλές, μέλος του Δ.Ε του Επιμελητηρίου, γ.γ της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Θεσσαλίας και μέλος του Δ.Σ της ΕΣΕΕ μίλησε στην εκπομπή «Έτσι κι αλλιώς» και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει ξανά την αγορά. «Η χρονιά ξεκίνησε άσχημα και ελπίζουμε να μη συνεχίσει έτσι. Δεν γνωρίζαμε κάτι για τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Ξέραμε ότι θα ανοίξουμε την περασμένη Κυριακή και αν’ αυτού συνεχίσουμε με ολικό και σκληρό lockdown για μια εβδομάδα και δεν ξέρουμε που θα πάει. Είναι αδικαιολόγητο καθώς έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν επιβαρύνουν την μετάδοση του ιού», ανέφερε.

Έκανε λόγο για κοροϊδία Γεωργιάδη και χαρακτήρισε «σκοτσέζικο ντους» το άνοιξε- κλείσε της αγοράς.  «Ο κ. Γεωργιάδης αν ήξερε ότι θα έκλεινε η αγορά και δεν μας το έλεγε απλώς μας κορόιδευε. To click away δεν ήταν  καλό. Αλλά έστω κι έτσι έμπαινε η αγορά σε κάποια ροή. Καταγράψαμε ένα τζίρο 15% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό το σκοτσέζικο ντους άνοιξε-κλείσε  μόνο κακό κάνει. Όλος ο χειρισμός δείχνει μη σοβαρή αντιμετώπιση.  Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θέλουν να κάνουν κακό στις επιχειρήσεις», σημείωσε.

Αναφέρθηκε στο «βουνό» των υποχρεώσεων που έρχονται από τον Μάρτιο για τις μικρές επιχειρήσεις.  «Τα προϊόντα που προμηθευτήκαμε και να κυκλοφορήσουν την δεύτερη χρονιά θα είναι απαξιωμένα. Ήδη θα έχουν πληρωθεί. Την Άνοιξη δεν θα υπάρχουν κεφάλαια για την ανανέωσή τους. Τα όποια προβλήματα θα τα βρούμε μπροστά μας  από τον Μάρτιο και μετά. Δεν υπάρχει κάποιο λεφτόδεντρο για να μπορέσουμε να βγάλουμε χρήματα. Αν δεν είμαστε συνεπείς θα έρθουν να μας πάρουν τα σπίτια σύμφωνα με τον νέο πτωχευτικό κώδικα», περιέγραψε.

Τέλος ζήτησε ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων για να συνεχίσουν να υπάρχουν. «Χάσαμε Πάσχα, Χριστούγεννα και πιθανότατα χάνουμε ίσως και τις χειμερινές εκπτώσεις που είναι καλύτερες από τις θερινές. Ως ΕΣΕΕ έχουμε προτείνει πολλές λύσεις. Χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης για να μείνουν οι επιχειρήσεις ανοιχτές. Θέλουμε ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων», κατέληξε.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article