Λάρισα

Η άγνωστη ιστορία: Όταν ο Κώστας Αγοραστός είχε δώσει θεσμικό ρόλο στον Δημήτρη Κουρέτα

Ο Κώστας Αγοραστός με τον Δημήτρη Κουρέτα βρέθηκαν στα χαρακώματα με έπαθλο την καρέκλα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Ωστόσο, οι σχέσεις τους που για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, διάγουν χείριστους καιρούς εδώ και μία περίπου δεκαετία, κάποτε υπήρξαν πολύ καλύτερες.

Τόσο καλές για την ακρίβεια, που πίσω στο μακρινό 2013, όταν ο κ. Κουρέτας ήταν περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ως επικεφαλής παράταξης και ο κ. Αγοραστός διένυε την πρώτη του θητεία ως Περιφερειάρχης, ο τελευταίος του είχε δώσει θεσμικό αξίωμα!

Ήταν ο Μάιος του 2013 συγκεκριμένα, όταν ο κ. Αγοραστός έδωσε στον κ. Κουρέτα τη δυνατότητα να είναι ο πρώτος πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Θεσσαλίας (φωτό επάνω από την πρώτη συνεδρίαση του φορέα). Ενός οργάνου με απώτερο στόχο τη στήριξη της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας και ως εκ τούτου και της απασχόλησης, στη Θεσσαλία. Ωστόσο, τα σύννεφα στις σχέσεις των δύο ανδρών δεν άργησαν να φανούν, με την οριστική ρήξη να επέρχεται μερικούς μήνες αργότερα. Οι σχέσεις των δύο ουδέποτε αποκαταστάθηκαν. Τουναντίον, βυθίστηκαν ακόμη περισσότερο, στα βάθη της άσπονδης φιλίας, εν μέσω μίας εξαιρετικά ιδιάζουσας προεκλογικής περιόδου, όπως αυτή που μόλις ολοκληρώθηκε με νικητή τον κ. Κουρέτα.

Α.Ρ.

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article