Ελασσόνα

H Τσαριτσάνη γιόρτασε την Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Παρουσία δεκάδων πιστών, με ευλάβεια, λαμπρότητα αλλά και θρησκευτική κατάνυξη η Τσαριτσάνη γιόρτασε την Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, στην Τσαριτσάνη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου και τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κοντοτάσιο και τον Συνταξιούχο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Ρουμπιέ όπου ήταν ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε…
Ο πατέρας Αλέξανδρος Ρουμπιές έλκει την καταγωγή του από την Τσαριτσάνη όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και τελείωσε τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιας σπουδές του . Οι γονείς του ήταν ο μακαριστός πατέρας Γεώργιος Ρουμπιές που ήταν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης και η μητέρα του ήταν η πρεσβυτέρα Γεωργία Ρουμπιέ.
Ο π. Αλέξανδρος Ρουμπιές ζει στην Ελασσόνα με την επίσης Τσαρτσιανιώτισσα την πρεσβυτέρα Γαλήνη Λιάνου και έχουν δύο κόρες και ένα γιό. Την Γεωργία την Ευαγγελία και τον Γιώργο .
Να τον έχει καλά ο Θεός να έχει χρόνια ζωής, να είναι πάντα ευλογημένος και να μας ευλογεί και μας με την αγάπη του και με τη χάρη του. Πολλές ευχές Πρωτοπρεσβύτερε π.Αλέξανδρε για την συνταξιοδότηση σου. Υγεία και μακροημέρευση .
Τους πανηγυρικός ύμνους προς την Παναγία έψαλαν οι ιεροψάλτες της Τσαριτσάνης κ. Χρήστος Καψάλης και κ. Βασίλης Βάρσος..
Τα Εισόδια της Θεοτόκου
Θεομητορική εορτή της Χριστιανικής Εκκλησίας. Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί τη βάση και την αρχή για όλη τη μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντοτάσιος, εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας.
Η Παναγία γεννήθηκε από μεγάλους σε ηλικία γονείς, τον Ιωακείμ και την Άννα, οι οποίοι είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό για να τους χαρίσει ένα μωρό και εκείνοι να το αφιερώσουν στον Ναό Του.
Και έτσι έγινε: Έπειτα από πολλή προσευχή, νηστεία, αλλά και υπό την κατακραυγή του κόσμου που παρέμενε άτεκνο, το ηλικιωμένο ζευγάρι απέκτησε ένα κορίτσι που του έφερε τρομερή ευτυχία. Δεν ξέχασαν, όμως, το τάμα τους.
Όταν η μικρή Μαρία έγινε 3 ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στον Ναό του Θεού και συγκεκριμένα την παρέδωσαν στον Αρχιερέα Ζαχαρία. Αυτός την ευλόγησε και είπε «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές.
Η Άννα, η μητέρα της Θεοτόκου, επειδή πέρασε όλη σχεδόν τη ζωή της στείρα, χωρίς να γεννήσει παιδί, παρακάλούσε προσευχόμενη στο Θεό, μαζί με τον άνδρα της Ιωακείμ, να τους χαρίσει ένα παιδί.
Και πράγματι, ο Θεός ευδόκησε και εισάκουσε τις προσευχές τους, και η Άννα γέννησε την Υπεραγία Θεοτόκο. Όταν Αυτή έγινε τριών χρονών, Την πήραν οι γονείς Της και αφιέρωσαν τη Θυγατέρα τους στο Θεό.
Τα Εισόδια της Θεοτόκου αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθόδοξης Πίστης και η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Σήμερα ψάλλουμε το «Χριστός γενάται, δοξάσατε, υψώθητε, απαντήσατε»
Τσαριτσάνη News
Previous ArticleNext Article