Αθλητισμός

H AEΛ παρουσίασε τους νέους παίκτες – Στα “βυσσινί” και ο Πέτροβιτς

Ουκ ολίγες μεταγραφές έχει κάνει έως τώρα η ΑΕΛ και η παρουσίαση των νέων παικτών έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (5/7), για να ακολουθήσει κατόπιν η πρώτη προπόνηση της σεζόν.
Το «παρών» έδωσαν οι Γκέκας, Καρανίκας, Κάσσος, Γρομητσάρης, Σαχίτι, Νούσιος, Πινακάς, Μπάμης, Χαλάτσης, Φριουί, Μόρσι, Νικολούδης, αλλά και ο Σκοπιανός Μίλοβαν Πέτροβιτς, που υπέγραψε νωρίτερα στην ημέρα για δύο χρόνια.
Ο 28χρονος μέσος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, την τελευταία διετία έπαιξε στην κροατική Όσιγιεκ, ενώ πιο πριν αγωνιζόταν στη Ραμποτνίτσκι.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις των νεοαποκτηθέντων:
Αλέξανδρος Χαλάτσης: «Είμαι υπερήφανος που είμαι σε αυτή την ομάδα. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ΑΕΛ».
Λευτέρης Μπάμης: «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Να αγωνιστώ και να πετύχει η ΑΕΛ τους στόχους της».
Βαγγέλης Νούσιος: «Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον προπονητή μου που με επέλεξε».
Δημήτρης Πινακάς: «Από την μεριά μου να ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον προπονητή που βρίσκομαι στην πρώτη ομάδα. Θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ για να ανταποκριθώ.
Νάσος Νικολούδης: «Ευχαριστώ τον κ. Κούγια. Την ομάδα. Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα και από εδώ και πέρα δουλειά».
Πασχάλης Κάσσος: «Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία. Να έχουμε μία χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο. Να έρθει στο γήπεδο. Ευχαριστώ όλους. Τον πρόεδρο. Τους προπονητές. Θα κάνω ότι μπορώ για να τους αποδείξω ότι δεν κάνανε λάθος».
Νέστορας Γκέκας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΛ. Εύχομαι υγεία και να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας».
Χρήστος Γρομητσάρης: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΛ. Θα δουλέψω να φανώ αντάξιος της ιστορίας και της βαριάς φανέλας. Στον κόσμο και τη διοίκηση».
Νίκος Καρανίκας: «Νομίζω ότι αποτελεί όνειρο να αγωνιστεί ο κάθε Λαρισαίος στην Α’ Εθνική με την ομάδα της καρδιάς μου. Όταν ζει στην πόλη του θέλει να αγωνίζεται και στην ομάδα της πόλης του». Έχω παίξει στη Γ’, στη Β’. Ανυπομονώ να παίξω και στην Α’. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Υγεία και καλά αποτελέσματα».
Σουάντ Σαχίτι: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Μεγάλο κλαμπ η ΑΕΛ. Με σπουδαίους οπαδούς. Θα δώσω τα πάντα για τη φανέλα. Ελπίζω να κάνω καλή χρονιά. Ευχαριστώ όσους δούλεψαν για τη μεταγραφή μου».
Μίλοβαν Πέτροβιτς: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Ξέρω πού έρχομαι. Ξέρω την ιστορία της ΑΕΛ με πολλούς οπαδούς. Είναι ευχαρίστηση που είμαι εδώ».
Σάμι Φριουί: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Δουλέψαμε σκληρά για να είμαστε εδώ».
Μποσέμ Μόρσι: «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο. Πιστεύουμε στην εξέλιξη της ομάδας. Είναι τιμή να είσαι στην ΑΕΛ. Θέλουμε να έχουμε επιτυχία με τον σύλλογο. Θέλω να βοηθήσω να βρεθεί η ομάδα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες που με βοηθούν να εγκλιματιστώ. Ευχαριστώ».
Από την πλευρά του, ο μεγαλομέτοχος των Θεσσαλών Αλέξης Κούγιας προτίμησε να εστιάσει στο γηπεδικό θέμα τις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι η ΑΕΛ θα παίζει πάντα στο AEL FC Arena όσο εκείνος είναι ο ιδιοκτήτης της.

Αναλυτικά: «Όσο εγώ θα είμαι ιδιοκτήτης της ΑΕΛ θα παίζει πάντα στο AEL FC Arena, είναι η δέσμευσή μου. Είπα ότι θα παίζουμε Σούπερ Λίγκα και παίζαμε. Είπα ότι σε πέντε χρόνια θα κοιτάμε Ευρώπη. Είπα ότι επί της εποχής μου θα έχει αδειοδότηση δεν θα πτωχεύσει. Και δεν θα αποτελέσει εξάρτημα κανενός μεγάλου.
Να είστε βέβαιοι ότι θα ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ στον τελικό. Σε μεγάλα παιχνίδια τους κοιτάμε στα μάτια σαν να είμαστε ισάξιοι. Εδώ και λίγες μέρες κοινοποιήθηκε ένα έγγραφο με το οποίο κατά την άποψη Πηλαδάκη αυτό που ισχύει και μας δίνει το δικαίωμα να παίζουμε στο γήπεδο δεν είναι συμβόλαιο αλλά είναι παραχώρηση. Μάλιστα 13/7 τελειώνει αυτή και η ΑΕΛ πρέπει να φύγει.
Μας ζητά 330 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ για το ασφαλιστήριο είτε εμείς, παίζουμε είτε όχι, θα πρέπει να πληρώνουμε συν 56 χιλιάδες ευρώ. Οτιδήποτε συμβεί γιατί η αξία είναι 22 εκατομμύρια ευρώ. Για 40 ώρες τη βδομάδα πρέπει να πληρώσουμε όλη την ασφάλεια. Αυτό είναι υποχρέωση του Πηλαδάκη όμως. Εμείς λέμε θα τα βρούμε και φέρνουμε ως μέτρο σύγκρισης την ΑΕΚ που πληρώνει 280 χιλιάδες ευρώ. Εμείς δίνουμε για όλες τις χρήσεις 250 χιλιάδες ευρώ. Και σε περίπτωση μόνο χρησιμοποίησης του γηπέδου 150 χιλιάδες ευρώ και για οποιοδήποτε έσοδο να μοιραζόμαστε 70% εμείς και 30% αυτός.
Αυτό ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση που έκανε ο Πηλαδάκης. Όταν ξεκίνησε η διάθεση των διαρκείας τις μέρες που έγινε το εξώδικο πουλήσαμε τρία εισιτήρια από τα 80 που δίναμε ημερησίως. Την ΑΕΛ την στήριξαν τα χαμηλά στρώματα. Τα 50άρια των πετάλων είναι δύο χιλιάδες παιδιά.
Θα πληρώσω αυτά που ζητά ο Πηλαδάκης και θα συμφωνήσουμε στο ποσό. Αλλά αν θέλουν να παίξουμε και τα επόμενα χρόνια στη Λάρισα, που οφείλουμε να το κάνουμε, πρέπει να έχουμε γήπεδο στη Λάρισα. Ούτε στη Λαμία. Ούτε στην Κατερίνη. Ούτε στον Άρη. Ούτε στη Βέροια. Κάτι πρέπει να γίνει.
Δεν μπορεί να γίνει αν η κοινωνία της Λάρισας δεν διαπιστώσει το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Να παίζει η ΑΕΛ στη Λάρισα. Να έχει ένα γήπεδο αντάξιο της δυναμικής της».

a-sports.gr

Previous ArticleNext Article