Λάρισα

H σκυτάλη στο Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην καρδιά της Λάρισας οι πρωτοποριακοί αγώνες σκυταλοδρομιών στους οποίους η νίκη θα έχει τη μικρότερη σημασία, καθώς εκείνο που προέχει, είναι η προώθηση τόσο του αθλητικού πνεύματος, όσο και της αλληλεγγύης. Η σκυτάλη βέβαια σημαίνει και συνεργασία, στοιχείο που είναι απαραίτητο προκειμένου να έχουν επιτυχία οι αγώνες.

Εκτός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων, από τα Βίκος Street Relays της «πρωτεύουσας του κάμπου», δε θα μπορούσε να λείπει ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, ο οποίος θα έχει και το ρόλο του συνδιοργανωτή των αγώνων! Τα μέλη του συλλόγου ζουν και αναπνέουν για το τρέξιμο και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν αναλογιστεί κανείς πως έχουν πάρει μέρος σε δεκάδες μαραθώνιους του εξωτερικού με εκείνους της Βουδαπέστης, της Ρώμης, του Ρότερνταμ, και του Βελιγραδίου να είναι από τους πιο σημαντικούς. Φέτος μάλιστα, στο Βελιγράδι ο Σύλλογος βραβεύθηκε από τους διοργανωτές ως η πιο πολυάριθμη αποστολή του εξωτερικού.

Σήμερα ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας αριθμεί 300 άτομα και για να εγγραφεί κάποιος θα πρέπει να έχει τερματίσει τουλάχιστον σε έναν ημιμαραθώνιο. Ψυχή των Μαραθωνοδρόμων του νομού Λάρισας είναι ο πρόεδρος Απόστολος Γούλας ο οποίος μετράει στο ενεργητικό του τερματισμούς σε πολλούς μαραθώνιους εκτός συνόρων, (μεταξύ των οποίων τέσσερις, μόνο στη Ρώμη) αλλά και έντεκα τερματισμούς σε εκείνον στης Αθήνας! Μέλημα των ανθρώπων του συλλόγου είναι να στρέψουν τα νέα παιδιά προς τον αθλητισμό και γι’ αυτό στις δράσεις τους περιλαμβάνονται επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία του νομού.

Με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων θα τρέξει στα Relays και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αθανάσιος Παιδής ο οποίος είναι λάτρης του αθλητισμού, καθώς ασχολείται ενεργά με το τρέξιμο και εν γένει με τα σπορ: «Άλλη μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της περιφέρειας Θεσσαλίας. Στις 16 Οκτωβρίου έρχονται στην πόλη της Λάρισας τα Βίκος Street Relays, ένα αθλητικό γεγονός  που θα είναι γιορτή για την οικογένεια , για το δρομικό κίνημα και  για τον αθλητισμό» , δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

“Σημαντικό ρόλο στην διεξαγωγή του αγώνα θα παίξει και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας», συμπλήρωσε, «ένας σύλλογος που μας έχει κάνει περήφανους με τις συνεχείς του επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και που σε κάθε αγώνα που γίνεται  στην περιοχή μας δίνει δυναμικά το παρών τόσο με τους αθλητές που συμμετέχουν όσο και με την εθελοντική βοήθεια που προσφέρει. Προσωπικά παρ’ ότι ο χρόνος για προπόνηση  είναι ελάχιστος προσπαθώ να συμμετέχω στους αγώνες δρόμου που γίνονται στην περιοχή και θα μου δώσει μεγάλη χαρά η συμμετοχή μου στους αγώνες Βίκος Street Relays. Άλλωστε ο σκοπός είναι ιερός, αφού τα έσοδα θα δοθούν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Λάρισας, κάτι το οποίο ελπίζω να παρακινήσει και τους συμπολίτες μας.»

Από το γραφείο ενημέρωσης

Τηλέφωνο: 6944 261 865

Email: media@ermis1877.gr

 

Previous ArticleNext Article