Ελασσόνα

Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Τσαριτσάνης: Στηρίζουμε την Ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία στο Δήμο μας

Το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Τσαριτσάνης «Κωνσταντίνος Οικονόμος» συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή εβδομάδα για την μείωση των αποβλήτων 2022» με την δράση «Και εγώ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ… ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ τώρα ΡΟΥΧΑ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ». που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στην δράση και με τους Δήμους που στηρίζουν την ανακύκλωση.

Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και τα οφέλη της. Η ανταπόκριση όλων ήταν εξαιρετική και το αποτέλεσμα αποτιμήθηκε σε 268,700 κιλά!!!! από την εταιρεία EAST WEST GREECE που παρέλαβε τα συγκεντρωμένα είδη για ανακύκλωση, τα συσκεύασε σε ειδικούς σάκους και τα ζύγισε.

Τα οφέλη της δράσης πολλαπλά:

  • Τα άριστα είδη από τα συγκεντρωμένα προϊόντα θα διατεθούν για δεύτερη χρήση, ενώ τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ανακύκλωσης.
  • Ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών για την ανάγκη της αύξησης της ανακύκλωσης στο τομέα της κλωστοϋφαντουργίας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων. Ταυτόχρονη ενημέρωση για τη χρήση των ειδικών συλλεκτών- κάδων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (για ρούχα, παπούτσια, κλπ), του υπάρχοντος δικτύου Ανακύκλωσης του Δήμου μας.
  • Καταγραφή και μέτρηση του συνολικού βάρους των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που θα συλλεχθούν, θα επιφέρει ανταποδοτικό όφελος (ανάλογα με το βάρος των συγκεντρωμένων προϊόντων), από τη Φορέα Διαχείρισης του δικτύου Ανακύκλωσης Ρούχων του Δήμου. Το ανταποδοτικό όφελος που θα δημιουργηθεί, θα διατεθεί για κοινωνικές ανάγκες που θα επιλεχθούν.
Previous ArticleNext Article