Ελλάδα

Γρεβενά: Κρανίου τόπος στο σημείο της έκρηξης, «σείστηκε η γη όπως στον σεισμό του 1995»

Ήταν λίγο μετά τις 8:00 το πρωί της Δευτέρας (21/3) όταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής Ιτέας Γρεβενών. Η ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο εκρηκτικών υλών που βρίσκεται εκεί, ταρακούνησε τους πάντες.

Οι αρχές μετρούν τις πληγές αφού το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς με αποτέλεσμα να αγνοούνται τρεις εργαζόμενοι ενώ άλλος ένας έχει τραυματιστεί. Οι δύο από τρεις εργαζομένους που αγνοούνται είναι από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από ένα χωριό της Κοζάνης.

Την ίδια ώρα, ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι ο τραυματίας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αφού υπέστη ισχυρό σοκ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το εργοστάσιο ανήκει στην εταιρεία ΕΛΤΕΚ. Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί. Ο κ. Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε, ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νοιώσαμε την γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995…».

Μίλησε για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Ο δήμαρχος Γρεβενών κ Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη ενώ ο ήχος της έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα».

msn.com

Previous ArticleNext Article