Ελασσόνα

Γλύτωσε…από τα χειρότερα η Κοκκινόγη Ελασσόνας

Αναστάτωση εύλογη χθες τις μεσημβρινές ώρες για μια φωτιά που ξεκίνησε…από το πουθενά χθες, λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή στην Κοκκινόγη Ελασσόνας, πήρε επικίνδυνες διαστάσεις(…σε συνδυασμό και με τον ισχυρό άνεμο που έπνεε), αλλά ευτυχώς η άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση των αρχών και η άμεση και σωτήρια επέμβαση Πυροσβεστικής δύναμης από την Ελασσόνα, με τη συνδρομή μηχανημάτων του Δήμου Ελασσόνας και ιδιωτών αλλά και εθελοντών κατάφερε να την περιορίσει και τελικά να τη σβήσει.
Το σημείο, που ξέσπασε η φωτιά ήταν στην τοποθεσία «Πουρναρόη», στη βόρεια πλευρά της Κοκκινόγης, μόλις 300 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.
Οι φλόγες κατέκαψαν έκταση με χαμηλή βλάστηση, θάμνους, πουρνάρια και σιτοκαλαμιές, υπολείμματα καλλιεργειών και ξερόχορτα, ενώ από τις φλόγες… δεν «γλύτωσαν» και δενδρώδεις καλλιέργειες(…κυρίως καρυδιές).
Εξ αιτίας του ανέμου – «κόντρα» που έπνεε εκείνη την ώρα στην περιοχή, η φωτιά «απλώθηκε» γρήγορα και οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν προς το χωριό. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο ουρανός της Κοκκινόγης και της ευρύτερης περιοχής σκοτείνιασε ενώ πυροσβέστες, πολίτες, εθελοντές και τα μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών έδιναν τη δική τους «μάχη» για αρκετή ώρα.
Αρχικά, οι προσπάθειες των δυνάμεων επικεντρώθηκαν στο να σβήσει τελείως η φωτιά από την πλευρά του χωριού, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία προς την πλευρά του Προφήτη Ηλία. Οι όποιες αναζωπυρώσεις – εξ αιτίας του πνέοντος ανέμου – αντιμετωπίστηκαν.
Στην περιοχή, μετά την κατάσβεση της φωτιάς, παρέμεινε όχημα της Πυροσβεστικής με τον φόβο τυχόν νέων αναζωπυρώσεων.
Στο σημείο, στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας με 14 άνδρες, 2 μηχανήματα του Δήμου Ελασσόνας και εθελοντές ιδιώτες με υδροφόρες και ψεκαστικά μηχανήματα.
Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας, το Α.Τ. Ελασσόνας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας με συνεργάτες του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κοκκινόγης Γιάννης Μπατζογιάννης, κοινοτικοί σύμβουλοι, κ.ά.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Previous ArticleNext Article