Λάρισα

Γιατρός ορκίστηκε στο ΓΝΛ και αυθημερόν μετακινήθηκε στο ΠΓΝΛ – Οργισμένοι στην ΕΙΝΚΥΛ

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ):

«Πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής στο πρωτόκολλο της ορκωμοσίας του διορισμού επιμελήτριας ιατρού στο Τμήμα Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Γ.Ν. Λάρισας, η διοίκηση της 5ης Υ.Πε, με την υπ’ αριθμόν Δ150327/15-06-2022 απόφαση της, μετακίνησε αυθημερόν (!) την ιατρό στο αντίστοιχο Τμήμα του Π.Γ.Ν.Λ.

Ανεξαρτήτως της αληθούς αιτίας της μετακίνησης, το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό αναδεικνύει, ότι οι ενέργειες που στοχεύουν στην απαξίωση και την υποβάθμιση του Γ.Ν.Λ έχουν εμπεδωθεί πλέον ως πρωτόγονο αντανακλαστικό στην δραστηριότητα της 5ης Υ.Πε.

Είναι πρόσφατη εξ άλλου η αντίστοιχη μετακίνηση ιατρού ουρολόγου στο Π.Γ.Ν.Λ, άμα τη προσλήψει στο Γ.Ν.Λ, με ανάλογη διαδικασία.

Η 5η Υ.Πε επίσης εκ των φαινομένων διεκδικεί ρόλο πρωτοπορίας στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής απαξίωσης του Ε.Σ.Υ και της προσπάθειας ώσμωσης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Μετά την υψηλή της επίδοση στην προώθηση της διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων από ιατρούς του δημοσίου συστήματος σε ιδιωτικά νοσοκομεία, η 5η Υ.Πε, όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε (!), πρωταγωνιστεί και στην πρόσληψη ιδιωτών ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με δελτίο παροχής υπηρεσιών, για Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής ευθύνης της, σε υλοποίηση, με περισσή σπουδή και αφοσίωση, των σχετικών αθλίων αποφάσεων της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Γκάγκα.

Απαιτούμε:

·      Σεβασμό του Γ.Ν.Λ, του προσωπικού του και της προσπάθειας που καταβάλει για επιβίωση και αναβάθμιση.

·      Άμεση ανάκληση της μετακίνησης της ιατρού γυναικολόγου.

·      Σαφή και άμεση τοποθέτηση της διοίκησης του Γ.Ν.Λ για το θέμα της μετακίνησης και διατύπωση επιτακτικού αιτήματος για την άμεση ανάκληση της, αν όντως η διοίκηση ενδιαφέρεται για το Γ.Ν.Λ και το μέλλον του».

Previous ArticleNext Article