Ελασσόνα

Γιάννης Καριπίδης: Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τη πλήρη αλήθεια”

Η πρώτη εικόνα που έρχεται μετά την 25η Ιουνίου, δείχνει μία κατάσταση που θα είναι ασφυκτική σε οικονομικό επίπεδο για τη κοινωνία και θα έχει την υπογραφή της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη, εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί στην επόμενη εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Κομισιόν η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε περικοπές στις δαπάνες, σε υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χώρες στην Ε.Ε. άρα και υψηλότερη συγκριτικά λιτότητα καθώς και σε πάγωμα των αυξήσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Τέλος η Κομισιόν ζητά να μην υπάρξει επαναφορά των τριετιων στους μισθούς των υπαλλήλων καθώς και καμία επιδότηση στους λογαριασμούς ενέργειας, πλην των ευάλωτων.

Το εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου ανήκει στο παρελθόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να ανασυνταχθεί άμεσα και στον νέο συναγερμό μάχης, που ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας σήμανε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, να βρεθεί στη πρώτη γραμμή του αγώνα. Η υπεράσπιση των απαιτήσεων της κοινωνίας θα είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, όπως ήταν πάντα. Με προγραμματικές θέσεις ξεκάθαρες και με οδηγό μας, τις αξίες της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης.

Η συγκέντρωση της εξουσίας στη συντηρητική παράταξη προκαλεί κινδύνους για την ίδια τη δημοκρατία και τη λειτουργία της, αφού μια ηγεμονική παντοδυναμία της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερη περιθωριοποίηση των προοδευτικών απόψεων, στη προσπάθεια που καταβάλλει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα για να υπηρετήσει τις ανάγκες του λαού. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, το ενεργειακό κόστος επιχειρήσεων και κατοικιών, η διόγκωση του ελληνικού χρέους, αναφέρονται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας αποτύπωσε με τη δήλωση του: “Ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε μια ρύθμιση χρέους που δεν έχει ξαναγίνει στην οικονομική ιστορία της χώρας. Δυστυχώς το χρέος τώρα έχει φτάσει στα επίπεδα προ της κρίσης του 2011. Θέλει προσοχή”. Το νοικοκυρεμα των οικονομικών είχε την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό οφείλουμε να το επισημαίνουμε στη κοινωνία διότι μόνο μέσα από μια προοδευτική και δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, θα μπορεί ο ελληνικός λαός να ατενίζει αισιόδοξα και με ελπίδα το μέλλον.

Στις επόμενες τριάντα ημέρες ο αγώνας θα γίνει με νέα δεδομένα και την Κυριακή 25 Ιουνίου το πρωί, οι κάλπες θα είναι άδειες. Οι πολίτες οφείλουν να προσέλθουν γνωρίζοντας την πραγματική κατάσταση που θα βιώσουν στην καθημερινότητα τους την επόμενη τετραετία. Οφείλουν να γνωρίζουν τη πλήρη αλήθεια. Γιάννης Καριπίδης Βουλευτής Νομού Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Previous ArticleNext Article