Ελασσόνα

Γιάννης Καριπίδης: Ο ελληνικός λαός έχει το μέλλον στα χέρια του

Ποια να είναι άραγε η μοίρα του καθενός μας, μετά τις απανωτές “επιτυχίες” του συστήματος Μητσοτάκη στο χώρο της υγείας;

Πως διαγράφεται το μέλλον στο χώρο της Υγειονομικής περίθαλψης;

Επικουρικοί εργαζόμενοι, γιατροί με προβληματικές σχέσεις εργασίας και αυξημένες ιδιωτικές καταβολές χρημάτων. Μειωμένοι δημόσιοι προυπολογισμοί νοσοκομείων και κέντρων υγείας και στο βάθος Σ.Δ.Ι.Τ. δία πάσαν νόσον.

Ήδη πολλοί αντιλαμβάνονται την θέση τους σε κάποιο ράντζο νοσοκομείου και άλλοι-ακόμα χειρότερα-στην καρότσα αγροτικού οχήματος.

Η Δημόσια Υγεία θέλει δουλειά, πόρους και στιβαρή διοίκηση. Το Ε.Σ.Υ. είναι πολύχρονη κατάκτηση του ελληνικού λαού, η αναγκαιότητα της οποίας απεδείχθει περίτρανα μέσα στη πανδημία.

Νεοφιλελεύθεροι πειραματισμοί με πονηρούς σκοπούς πρέπει να απαντηθούν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Το 2019 υπηρετούσαν 78.000 περίπου μόνιμοι υπάλληλοι. Σήμερα περίπου 72.000 λείπουν σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών 6.000 άτομα. Συνολικά με κάθε μορφής σύμβασης υπηρετούσαν 108.000 εργαζόμενοι. Σήμερα 84.000 άτομα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετρά κάθε ανανέωση σύμβασης του ίδιου εργαζομένου σαν νέα πρόσληψη. Δημιουργική λογιστική στο μεγαλείο της.

Κλειστή η τεχνική βάση για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Αποτέλεσμα είναι τα μισά οχήματα ακινητοποιημένα από εδώ και από εκεί. 450 αποχωρήσεις από τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ. Υπάρχει ανάγκη για 700 προσλήψεις για την ομαλή λειτουργία των διακομιδών, ειδικά την θερινή περίοδο. Τι έγινε; ΤΙΠΟΤΑ. Κάποιες μετακινήσεις προσωπικού και έχει ο Θεός.

Ο ελληνικός λαός έχει το μέλλον στα χέρια του. Πρέπει να δει καθαρά, μέσα από την ομίχλη της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης το συμφέρον των πολλών.

Πρέπει να στηρίξει αυτούς που αγωνίζονται για δικαιοσύνη, πρόοδο και κοινωνική προστασία.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι αναγκαία προυπόθεση απέναντι στην κυριαρχία του σκληρού νεοφιλελεύθερου μοντέλου, ειδικά στον χώρο της Υγείας.

Προτείνουμε στο πρόγραμμά μας:
-Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με 3 δις ευρώ σε βάθος 4ετίας, με στόχο το 7% του ΑΕΠ
-Εισαγωγικό μισθό για γιατρούς στο ΕΣΥ τις 2.000 ευρώ
-Άμεση προκύρηξη μόνιμων θέσεων γιατρών με την όποια αποχώρηση
-Βαρέα και ανθυγιεινά στο νοσηλευτικό προσωπικό
-Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τη δημιουργία 380 Τοπικών Μονάδων Υγείας

Καριπίδης Ιωάννης
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Previous ArticleNext Article