Λάρισα

Για την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας Κέλλας: Ιστορική μέρα για τη χώρα – Τα καλύτερα είναι μπροστά

«Η σημερινή μέρα έχει ιστορική αξία για τη χώρα μας, που εισέρχεται σε μια νέα εποχή απαλλαγμένη από καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας. Μετά από 12 επώδυνα χρόνια μνημονίων και δημοσιονομικής προσαρμογής, τα οποία ανήκουν στο παρελθόν, ο ελληνικός λαός ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και περισσότερες προοπτικές για όλους.»

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας, προσθέτοντας:

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγεί τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία αποτυπώνεται στη θεαματική ανάκαμψη του ΑΕΠ μετά την ύφεση της πανδημίας, στη σημαντική μείωση της ανεργίας, στην αισθητή αύξηση του κατώτατου μισθού και του ακαθάριστου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, σε συνδυασμό με κορυφαίες επιδόσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Από την έναρξη της θητείας της μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έλαβε στοχευμένα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης και των αδύναμων, τα οποία έδωσαν “ανάσα” στην πραγματική οικονομία και αποτέλεσαν εφαλτήριο για την ανάκαμψη της χώρας. Μειώσαμε τη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων, τον ΕΝΦΙΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να αφήσουμε τους πολίτες αβοήθητους την περίοδο της πανδημίας. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διεθνούς υγειονομικής κρίσης αποτέλεσαν το 3ο μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στήριξης της Ευρωζώνης και το 4ο παγκοσμίως ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Η ανάπτυξη της ψηφιακής διακυβέρνησης και η λειτουργία του gov.gr έχουν βελτιώσει ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών και τις συναλλαγές με το κράτος και τις επιχειρήσεις. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, χάρη στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, η ελληνική δημόσια διοίκηση κατέστη πιο ανταγωνιστική αποτελώντας υπόδειγμα για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Η φύλαξη των συνόρων, η ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και της αμυντικής θωράκισης της χώρας, έχουν αποκαταστήσει τη γεωστρατηγική αξία της πατρίδας μας και τη γεωπολιτική επιρροή της σε Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα για τη διεθνή έννομη τάξη και σταθερότητα σε περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Με αυτά τα δεδομένα, προχωράμε μπροστά, συνεχίζοντας το έργο μας για τη φωτεινή Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η δημιουργία περισσότερων νέων θέσεων εργασίας, η σημαντική αύξηση των συντάξεων έπειτα από 12 πέτρινα χρόνια, συνιστούν μερικές μόνο από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!».

Previous ArticleNext Article