Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησε το μεσημέρι στη Λάρισα η εκδήλωση για την παρουσίαση των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2021-2027, την οποία διοργανώνουν το Υπουργείο Ανάπτυξης, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης “η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε επίπεδο ΕΕ που όχι μόνο πήρε έγκριση, αλλά θέτει και σε εφαρμογή τα πρώτα τομεακά προγράμματα. Δηλαδή τα πρώτα λεφτά από το νέο ΕΣΠΑ θα φθάσουν στην Ελλάδα ενώ οι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το 2023 και το 2024”.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης θα επικεντρώνονται “στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ώστε να γίνει πιο πράσινη και πιο ψηφιακή, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην πρόοδο της οικονομικής δραστηριότητας”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως “παρότι το 2023 θα είναι χρονιά επιβράδυνσης, η χώρα μας, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, θα έχει ανάπτυξη και όχι ύφεση”.

Στην εκδήλωση παρίστανται επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, οι περιφερειάρχες της χώρας, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ertnews.gr