Λάρισα

Γ. Βασιλόπουλος: έτοιμα τα δύο κέντρα στο πανεπιστημιακό για τον εμβολιασμό την Τρίτη- πάνω από το 60% θα εμβολιαστεί

Έτοιμο είναι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο με δύο εμβολιαστικα κέντρα α ξεκινήσει την Τρίτη τους εμβολιασμούς στο ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Η συμμετοχη αναμένεται να είναι πάνω από 60% στους υγειονομικούς, ενώ όσοι αρνήθηκαν τον εμβολιασμό είναι κυρίως γιατροί και νοσηλευτές νεαρής ηλικίας μέχρι 36 ετών.

Την ίδια ώρα η πίεση έχει πλέον χαλαρώσει καθώς είναι πλήρη μόνο τα 8 από τα 18 κρεβάτια στη ΜΕΘ-covid, ενώ χθες είχαμε και 4 εξιτήρια. Ανήμερα των Χριστυγεννων παντως κατέληξε μία ηλικιωμένη Λρισαία στη ΜΕΘ η οποία δεν τα κατάφερε μετά από μέες που ηταν διασωληνωμένη να νικήσει τον κορονοϊό.

Αξίζει να τονιτεί πως υπαρχουν πλέον 10 κενα κρεβάτια και στη ΜΕΘ-covid του Γενικού και είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο μήνες που η εικόνα στα δύο νοσοκομεία δείχνει τάση αποσυμφόρεσης, ωστόσο κνείς από του υγειονομικούς δεν χλαρώνει καθώ βρίσκονται ε σταση αναμονής και προετοιμασίας για ένα πιθανό τρίτο κύμα μετά τις 10 με 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιδημιολόγων.

 

Βασιλόπουλος; έτοιμα τα δύο  κέντρα στο πανεπιστημιακό για τον εβολιασμό την Τρίτη- πάνω από το 60% θα εμβολιαστεί

Σύμφωνα με τον καθηγητή αιματολογίας και διευθυντή ιατρικού προσωπικού του πανεπιστημιακού νοσοκοεμίου Γιώργο βασιλόπουλο, όλα ειναι ετοιμα για τον εμβολιασμό. Μετά το αρχικό μούδιασμα από την  ψηφιακή πλατφόρμα που κυκλοφόρησε και στη συνέχεια αποσύρθηκε καθώς ζητούσε στοιχεία ακόμη και για το ΑΦΜ των υποψηφίων, πλέον υπάρχει συμμετοχή πάνω από το 60% στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για το εμβολιασμό.

Ο κ. Βασιλόπουλος δηλώνει αισιόδοξος πως και με τη μείωση των κρουσμάτων αλλά και την εναρξη του εμβολιασμού,  βρικόμαστε την αρχή του τελους της πανδημίας. Μία έξαρση μετά τις 15 Ιανουαρίου ως συνεπεια των μεθεόρτιων είναι πιθανή δήλωσε στη Θεσσαλία τηλεοραση, αλλά αυτή δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει, οπως δεν πρέπει να  προβληματίζει και η μετάλλαξη του ιού.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής της αιματολογίας, όλα συντείνουν στο ότι τα εμβόλια mrna δουλεύουν και παράγουν αντισώματα που αντιμετωπίζουν και την μεταλαγμένη πρωτείνη του νέου στελεχους. Αυτή είναι η φύση των ιών να μεταλλάσσονται και να επιχειρούν να επιβιώσουν χωρίς να θέλουν να εξοντώσουν τον ξενιστή τους , αλλά πλέον έχουμε τα όπλα να το αντιμετωπίσουμε και αυτό το μεταλλαγμένο στέλεχος καταλήγει.

Πηγή: thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article