Λάρισα

Γ.Γ. ΥΠΑΑΤ σε Κέλλα: Εξετάζεται οικονομική ενίσχυση και στους εκτροφείς γαλοπούλας για τις ζωοτροφές

Να καταστούν δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής στήριξης για τις ζωοτροφές και οι εκτροφείς γαλοπούλας, ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Χριστιάνα Καλογήρου, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, παρουσία και του διευθυντή του γραφείου της, Γιάννη Βέργου.

Στην επίσκεψη που δέχτηκε  στο γραφείο του ο Λαρισαίος πολιτικός, από το προεδρείο του Συλλόγου Εκτροφέων Γαλοπούλας Ελευθέρας Βοσκής Θεσσαλίας, ενημερώθηκε ότι οι εκτροφείς άδικα δεν περιλαμβάνονται στο αρχικό πακέτο στήριξης των 89 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο καταρτίστηκε από το ΥΠΑΑΤ, καθώς οι ηλεκτρονικές τους αιτήσεις απορρίπτονταν, λόγω μη ένταξης τους στο σύστημα «Άρτεμις» του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ο κ. Κέλλας μετέφερε στην κ. Καλογήρου το δίκαιο αίτημα τους να ενισχυθούν και οι ίδιοι, όπως και οι συνάδελφοί τους κτηνοτρόφοι – πτηνοτρόφοι, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, με το κόστος ζωοτροφών, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει αυξηθεί σημαντικά.

Η κ. Καλογήρου, ανέφερε ότι το ΥΠΑΑΤ θα εξετάσει την δυνατότητα αξιοποίησης κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, αφού πρώτα έχει στη διάθεση του τα απαραίτητα στοιχεία (αριθμός παραγωγών, ζώων, κ.α.), ώστε να εξευρεθεί λύση με νέο πακέτο στήριξης και για τον κλάδο των εκτροφέων της γαλοπούλας.

Στη συνάντηση του Χρήστου Κέλλα με το προεδρείο του Συλλόγου στη Λάρισα, παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Νατσιούλας, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Λιάγκας και τα μέλη Δημήτρης Τάψας, Θεόδωρος Μπακλαβάς και Κων/νος Μίντζιας.

Previous ArticleNext Article