Λάρισα

Γ. Αδαμούλης: Όχι στην εθνική ταπείνωση και ηττοπάθεια

28η ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ !!!
Κ η μνήμη ενος ολοκληρου λαου μεταφερεται νοερα κ ευλαβικά στο νεότερο αυτο σταθμο της ιστορίας μας, για να αποτισει φορο τιμης σ’αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα κ το έθνος.
Σημερα γιορτάζουμε την εισοδο στο πόλεμο του ’40 με το ΌΧΙ του τοτε πρωθυπουργού της Ελλάδας, δικτατορα Ιωάννη Μεταξά στο τελεσίγραφο των ιταλών που ζητουσαν ελεύθερη διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων απο τα ελληνοαλβανικα σύνορα.
Ήδη η Γαλλία είχε ηττηθεί.
Η Βρετανία ειχε ταπεινωθει.
Η σοβιετική Ρωσία κ η Γερμανία του Χίτλερ σε απιστευτη συνεργασία μεταξύ τους είχαν διαμελισει την Πολωνία, ενω ο σταλιν ειχε απορροφησει τις βαλτικες Δημοκρατίες κ ειχε επιτεθει στην Φιλανδία.
Η φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι ειχε ήδη καταλάβει την Αλβανία η οποία παραδόθηκε χωρίς να πολεμησει κ απειλουσε ευθεως την Ελλάδα.
Ο δικτάτορας Μεταξάς αντι να συνεργαστεί με τους ομοϊδεάτες του φασιστες Μουσολίνι κ Χίτλερ, έβαλε την πατρίδα πανω απ’όλα κ κυρίως πανω απο τις ιδεοληψίες του.
Είπε το μεγάλο ΟΧΙ.
Το όχι περασε απο στομα σε στομα κ αρχισε το λαικο πανηγύρι. Ενας λαος ολοκληρος , ανδρες, γυναικες, νεοι σαν μεθυσμενοι απο το αθάνατο κρασί του ’21 βρέθηκαν στο μέτωπο να πολεμάνε για την πατρίδα, για την ελευθερία, για την Εθνική ανεξαρτησία.
Γνώριζαν ότι μπορεί να χάσουν την ζωή τους, να χάσουν την υγεία τους ,αλλά δεν δειλιασαν στις υπερτερες δυνάμεις του φασιστικού άξονα.
Δεν είπαν, τί θα κάνουμε πόλεμο ;;;
Σήμερα πώς τους γιορτάζουμε;
Σήμερα πώς τούς τιμάμε;
Επιτρέποντας την Τουρκία να αλωνίζει μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα;
Επιτρέποντας να παραβιάζονται συστηματικά κ απροκάλυπτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;
Πώς τους τιμάμε;
Με δηλώσεις περί 6 ν.μ απεμπολωντας Ελληνική κυριαρχία;
Με ερωτήσεις τύπου τι θα κάνουμε πόλεμο;
Η φετινή επέτειος βρίσκει την πατρίδα μας κυριολεκτικά πολιορκημενη από την αναθεωρητική Τουρκία του ισλαμοφασιστα Ερντογάν.
Ήρθε η Ώρα να πούμε φθάνει ώς εδώ.
Όχι άλλες γκρίζες ζώνες.
Όχι στην εκχώρηση Ελληνικής κυριαρχίας.
Όχι στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Όχι στην Εθνική ταπείνωση κ ηττοπάθεια.
Σήμερα όμως επιβάλλεται να βροντοφωναξουμε ενωμενοι ολοι οι Έλληνες σημερα :
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΆΔΑ!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΈΘΝΟΣ!
ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΊΔΑ!
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΌΣ ΜΑΣ !
Previous ArticleNext Article