Ελλάδα

Φέρνουν σόμπες από το σπίτι τους για να ζεσταθούν οι μαθητές

Χωρίς θέρμανση λειτουργεί το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στην Κρήτη, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι καθηγητές να αναγκάζονται να φέρουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους για να ζεσταθούν οι μαθητές.

Τρέμουν οι μαθητές

Σύμφωνα με το cretalive, οι μαθητές δυσκολεύονται να παίξουν μουσική καθώς από το κρύο, τρέμουν μέχρι και τα δάχτυλά τους.

Το τριμελές συμβούλιο του σχολείου αναφέρουν, ακόμα, πως το σχολείο δεν έχει αίθουσα σίτισης αλλά και πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεις γίνονται στην αυλή.

Ο Νοέμβριος τελειώνει και ακόμα υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να διδάσκονται άλλο μουσικό όργανο από εκείνο που είχαν επιλέξει.

Τονίζουν, ακόμα, πως σημαντική έλλειψη αποτελεί το γεγονός πως στην Κρήτη δεν υπάρχει τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Οι μαθητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα για να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Τα αιτήματα των μουσικών σχολείων
Τα αιτήματα όλων των μουσικών σχολείων της χώρας είναι τα εξής:

Συγγραφή σχολικών εγχειριδίων και δωρεάν παραχώρηση από το κράτος.
Μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλαδικές εξετάσεις στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τις μουσικές σχολές.
Πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου (θεωρία, αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων.
Δημιουργία ενός πεδίου προσανατολισμού, ειδικό για τα μουσικά σχολεία, όπου θα επιλέγεται από τους ενδιαφερόμενους μαθητές αποκλειστικά για τα τρία τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μουσικά μαθήματα, αντί του συμβιβασμού των μαθητών να επιλέξουν ένα ήδη υπάρχον πεδίο που δεν συσχετίζεται με τα ενδιαφέροντά τους.

in.gr

Previous ArticleNext Article