Ελασσόνα

Ευαγγέλου προς Γάτσα: Ο δήμος Ελασσόνας δεν είναι το μαγαζάκι σας για να κάνετε ρουσφετολογικές προσλήψεις!

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τις προσλήψεις για ΑΜΕΑ, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Νίκος Ευαγγέλου αναφέρει:

«Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, έγινε συζήτηση για τις προσλήψεις ΑΜΕΑ μέσω της ΑΕΝΟΛ. Ο απερχόμενος δήμαρχος υποκριτικά ζήτησε από το σώμα προσλήψεις, τις οποίες ο ίδιος προσωπικά απαίτησε από την ΑΕΝΟΛ για να βολέψει δικούς του ανθρώπους.

Οι προσλήψεις έχουν ήδη γίνει από την ΑΕΝΟΛ και μάλιστα μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος από τη ΔΥΠΑ, η οποία καλύπτει το 75% της δαπάνης μισθοδοσίας τους για όλο το χρονικό διάστημα. Το μέγα ερώτημα είναι, γιατί πρέπει να πληρώσει γι’ αυτούς τους εργαζόμενους και ο δήμος και να επιβαρύνει τα οικονομικά του και βέβαια και τους πολίτες του; Λέμε στον απερχόμενο δήμαρχο πως το Δ.Σ δεν είναι δικό του εργαλείο για την ικανοποίηση ρουσφετολογικών προσλήψεων! Εμείς ως παράταξη φυσικά και δεν θα ψηφίζαμε κάτι τέτοιο.

 

Όσο για την ευαισθησία του απερχόμενου δημάρχου για τα ΑΜΕΑ, θυμίζουμε τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ που ο ίδιος έκανε σε άτομα αυτής της κατηγορίας που εργαζόταν στη ΔΕΥΑΕΛ στις αρχές της θητείας του.

Αλλά ξεχάσαμε, αυτοί είχαν προσληφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, άρα δεν χρήζουν καμίας ευαισθησίας, καθώς δεν ανήκουν στους δικούς σας που θέλετε να βολέψετε.

 

Αλήθεια γιατί δεν δεχθήκατε τα άτομα που σας στάλθηκαν από τη ΔΥΠΑ για πρόσληψη μέσω του προγράμματος 55-67 και ακυρώσατε παρανόμως την αίτηση με δική σας απόφαση;

Όπως γνωρίζετε οι συγκεκριμένες προσλήψεις είχαν εγκριθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να ακυρώσει.

Η ψεύτικη εικόνα για την δήθεν ευαισθησία σας για ανθρώπους ΑΜΕΑ, δεν μπορεί να κρύψει πως μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ και μέσω της ΑΕΝΟΛ, κάνετε ενοικίαση εργαζομένων προς άγραν ψήφων. Ο δήμος και οι οργανισμοί πρέπει να καταλάβετε πως δεν είναι δικό σας μαγαζάκι για ρουσφετολογικές προσλήψεις. Φτάνει πια η κοροϊδία και η υποκρισία»

 

Previous ArticleNext Article