Ελασσόνα

Ευαγγέλου: Με 8 άξονες παρεμβάσεων οδηγούμε ξανά την Ελασσόνα στην ανάπτυξη !

Στη γεμάτη από κόσμο κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου η κεντρική πολιτική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου  Νίκου Ευαγγέλου.

Στην ομιλία έδωσαν το παρόν, ο Βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ο Βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος, ο Βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, η πρώην Βουλευτής της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου, ο πρώην Βουλευτής Γεώργιος Κατσαντώνης, ο πρώην Βουλευτής Λευτέρης Κυριακού, ο πολιτευτής της ΝΔ Θανάσης Παιδής, η Έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα και πολλοί αυτοδιοικητικοί.

Διαβάστε την ομιλία του:

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί μου συντοπίτες,

 

Η σημερινή σας δυναμική παρουσία στην τελευταία ομιλία μας, μόλις δύο μέρες πριν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, δίνει το μήνυμα πως η Ελασσόνα θέλει να αλλάξει και να προχωρήσει με σταθερά βήματα στο δρόμο της ανάπτυξης και των έργων.

 

Σε δύο ημέρες η Ελασσόνα θα αποφασίσει. Θα συνεχίσει να κάνει βήματα προς τα πίσω ή θα προχωρήσει μπροστά, με σχέδιο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα που θα δώσει ισόρροπη ανάπτυξη, τόσο στα χωριά μας, όσο και στην πόλη της Ελασσόνας.

 

Εμπιστευτείτε μας το αύριο της Ελασσόνας! Έχουμε την εμπειρία να την οδηγήσουμε ξανά εκεί που της αξίζει!

 

Μαζί θα την κάνουμε σημείο αναφοράς και πρότυπο ανάπτυξης για την πρωτογενή παραγωγή.

 

Όλοι, οι άνθρωποι του συνδυασμού «ΑλλάΖουμε», είμαστε μια δυνατή ομάδα που θα σηκώσει μανίκια από την επομένη των εκλογών.

 

Διαθέτουμε ένα δυνατό ψηφοδέλτιο που απαρτίζετε από άξιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν όρεξη για δουλειά και θέλουν να προσφέρουν για τον τόπο που ζουν και αγαπούν.

 

Ανθρώπους χωρίς κομματικά πρόσημα και ταυτότητες που θα είναι κοντά στον πολίτη για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη για να τον στηρίξουμε.

 

Μαζί θα οδηγήσουμε ξανά τον δήμο Ελασσόνας στον δρόμο της ανάπτυξης. Θα είμαστε εκεί για όλους τους πολίτες του δήμου Ελασσόνας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και αποκλεισμούς.

Το στοίχημα της ανάπτυξης θα το κερδίσουμε όλοι μαζί να είστε βέβαιοι!

 

Αυτός ο νέος αγώνας ξεκίνησε με επαφές πριν από μήνες και ολοκληρώθηκε με επισκέψεις σε όλα τα χωριά αλλά και την Ελασσόνα.

 

Το κλίμα που εισέπραξα είναι ένα κλίμα δυσαρέσκειας για την απερχόμενη δημοτική αρχή.

 

Διέκρινα την απογοήτευση που υπάρχει, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, καθώς σε καμία κοινότητα αλλά και στην έδρα του δήμου, δεν έγινε κανένα έργο.

 

Αλλά από την άλλη, είδα την προσδοκία και την πίστη για την δική μας πρόταση, που θα πάει την περιοχή μας μπροστά.

 

Σήμερα μετά από αυτή την πορεία είμαι απόλυτα βέβαιος πως την Κυριακή θα είμαστε οι νικητές των εκλογών.

 

Είμαι βέβαιος πως η ανάπτυξη θα κερδίσει την οπισθοδρόμηση και την απραξία.

 

Φίλες και φίλοι η ανομβρία των έργων και η οπισθοδρόμηση σταματάει εδώ.

 

Με τους συνεργάτες μου έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα που απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών.

 

Ένα πρόγραμμα που ενδυναμώνει την ραχοκοκαλιά της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας.

 

Φέρνουμε έργα και παρεμβάσεις που απαντούν οριστικά στις προκλήσεις της νέας εποχής.

 

Δομούμε ένα σύγχρονο δήμο που θα είναι αρωγός στις ανάγκες των πολιτών.

 

Όπως είχαμε πάντα ανοιχτή την πόρτα στους πολίτες θα την έχουμε και τώρα, είτε μέσω της ψηφιακής πύλης που θα δημιουργήσουμε, είτε δια ζώσης όπως προτιμούν οι παλαιότεροι.

Για ένα πράγμα να είστε βέβαιοι. Αν σε καιρούς μνημονίων κάναμε έργο που άγγιζε τα 52 εκ. ευρώ, τώρα με σύμμαχο την ανάπτυξη της χώρας και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα.

 

Το πρόγραμμά μας έχει 8 σημαντικούς άξονες παρεμβάσεων και έργων που πιστέψτε με αλλάζουν άμεσα το τοπίο για τον δήμο Ελασσόνας.

 

Είναι ένα πρόγραμμα υλοποιήσιμο που θα βάλει την Ελασσόνα στην νέα εποχή.

 

Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις, όπως από την πολιτική προστασία μέχρι τον «έξυπνο Δήμο», από την στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας μέχρι τα μεγάλα έργα υποδομών και από την τουριστική ανάπτυξη μέχρι την ανασυγκρότηση όλων των χωριών μας.

 

Δεσμευόμαστε πως ότι θα πούμε θα το κάνουμε πράξη μέσα στα πέντε χρόνια της θητείας μας.

 

Ο πρώτος άξονάς μας είναι το πρόγραμμα τεχνικών έργων και οι υποδομές.

 

Έχοντας πλέον την δυσάρεστη εμπειρία των δύο φαινομένων που «χτύπησαν» την Θεσσαλία, πρέπει να τονίσουμε πως όλα τα έργα που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στην Ελασσόνα, θα έχουν συντελεστές και προβλέψεις, που θα αντέχουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

 

Αλλά αν θέλουμε ανάπτυξη, αυτή σίγουρα περνά από την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε στην Ελασσόνα σε επέκταση του σχεδίου πόλεως, δίνοντας την δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να κτίσουν και να δημιουργήσουν.

 

Σε αυτόν τον τομέα ανακοινώνουμε ένα από τα εμβληματικά και πλέον αναπτυξιακά έργα της θητείας μας.

 

Αναφέρομαι στην επανίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής στο πρώην καπνεργοστάσιο. Θα λειτουργήσει σε καθεστώς Δημοσίου ΙΕΚ και θα συμπεριλαμβάνει και τον τομέα της Μελισσοκομίας.

 

Μέσω αυτής της ενέργειας θα αναδείξουμε και το μοναδικό μέλι Ολύμπου με τις εξαιρετικές ιδιότητές τους.

 

Πρέπει να σας πω πως αυτή την εποχή είμαστε στο στάδιο της μελέτης, ώστε να εντάξουμε και σχολή κατάρτισης για τους κτηνοτρόφους μας.

 

Η ανάγκη προέκυψε μετά την εκδήλωση για την κτηνοτροφία που κάναμε στο Λιβάδι.

 

Μάλιστα αυτή η σχολή θα γίνει με την πολύτιμη συνεργασία του τμήματος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις.

Τέλος στην Σχολή θα λειτουργήσει και έκθεση με αγροτικά προϊόντα.

 

Η Ελασσόνα του αύριο θα πρέπει να έχει ισόρροπη ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό έρχονται τεχνικές αστικές παρεμβάσεις με οριζόντιο ισότιμο χαρακτήρα για όλες τις γειτονιές και όλες τις κοινότητες.

 

Όμως μέσα από τις τεχνικές παρεμβάσεις έχουμε σκοπό να λύσουμε και χρόνια προβλήματα, όπως για παράδειγμα το θέμα του πάρκινγκ στην Ελασσόνα.

 

Γι’ αυτό προχωράμε άμεσα στην ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας, μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

 

Δημιουργούμε υπόγειο πάρκινγκ και έτσι λύνουμε αυτό το χρόνιο πρόβλημα. Παράλληλα κατασκευάζουμε πάρκινγκ μεγάλων οχημάτων σε περιφραγμένο χώρο.

 

Προχωράμε σε νέα χάραξη και κατασκευή πλατείας στον βόρειο τομέα. Αναφέρομαι στο  οικόπεδο «Μιαρίτη», το οποίο ήρθε στα χέρια του δήμου με δικές μας ενέργειες, μετά από πολλά χρόνια.

 

Διαμορφώνουμε όλες τις εισόδους της πόλης της Ελασσόνας καθώς και τις εισόδους όλων των κοινοτήτων. Αυτά είναι έργα που θα δώσουν μια διαφορετική εικόνα.

 

Όμως η Ελασσόνα πρέπει να μπει και στην νέα εποχή που επιβάλει η νέα πραγματικότητα. Μιλάμε για κινητικότητα που θα έχει μηδενικό αποτύπωμα για το περιβάλλον.

 

Δημιουργούμε συνθήκες ήπιας και βιώσιμης κινητικότητας κατασκευάζοντας ποδηλατοδρόμους και πεζόδρομους στην πόλη της Ελασσόνας.

Θέλω να θυμίσω ότι το 1ο Νηπιαγωγείο βρίσκεται σε ένα ακατάλληλο κτίριο πολυκατοικίας έχοντας κοινή είσοδο με τους ενοίκους της.

Αυτή η κατάσταση θα σταματήσει καθώς προχωρούμε στην κατασκευή νέου κτιρίου για το νηπιαγωγείο. Θα είναι ένα σύγχρονο κτίριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Λύνουμε το πρόβλημα του αποκλεισμού του Βαροσίου από την υπόλοιπη πόλη της Ελασσόνας. Ο δρόμος προς το Βαρόσι γίνεται δρόμος διπλής κατεύθυνσης και δημιουργούμε πεζογέφυρα, ώστε οι κάτοικοι ακόμη και πεζοί σε λίγα λεπτά να είναι στο κέντρο της πόλης.

Τέλος ανακαινίζουμε και αξιοποιούμε  το κτίριο ΚΥΛΩΝΗ, που ήταν πρώην βιβλιοθήκη. Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε μετατρέπουμε το κτίριο σε ψηφιακή βιβλιοθήκη.

 

Όμως ένα δήμος θα πρέπει να στηρίζει τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θα είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε.

 

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της εξυπηρέτησης του πολίτη φέρνουμε σημαντικές παρεμβάσεις.

Προχωράμε στην σύσταση και στέγαση κέντρου φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων.

Δρομολογούμε την άμεση λειτουργία όλων των ΚΑΠΗ με σύγχρονες υπηρεσίες και υλοποίηση προγραμμάτων υποστήριξης των μελών. Δημιουργούμε  ολοκληρωμένο δίκτυο για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.

Εργαζόμαστε από την επόμενη ημέρα για την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, με άμεση και πολιτισμένη εξυπηρέτηση όλων των Δημοτών.

Υποστηρίζουμε τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους φορείς των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Σε συνεργασία με κτηνιάτρους και το φιλοζωϊκό σύλλογο της Ελασσόνας δημιουργούμε χώρο φιλοξενίας για τα αδέσποτα.

Όμως θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο πως θα αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα της περιοχής μας.

Είμαστε δυστυχώς λιγότεροι και γηραιότεροι σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής.

Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα προχωράμε στην οργάνωση του προγράμματος «Επιστροφή στο Χωριό» για την ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος με κίνητρα στους νέους.

Το πρόγραμμα θα προβλέπει παραχώρηση δωρεάν οικοπέδων για κάθε χρήση και άλλες παροχές.

Θα στηρίξουμε αυτούς τους νέους ανθρώπους και θα τους δώσουμε κίνητρα να μείνουν και να δημιουργήσουν στα χωριά μας.

Ο τρίτος άξονας τους προγράμματός μας περιλαμβάνει τους τομείς πολιτισμός, αθλητισμός και παιδεία.

Θα δρομολογήσουμε την ανακατασκευή 1ου δημοτικού σχολείου το οποίο θα μετατρέψουμε σε πολιτιστικό-εικαστικό κέντρο.

Δεσμευόμαστε για την δημιουργία αθλητικού κέντρου με άμεση δημοπράτηση του κολυμβητηρίου και χωμάτινων γηπέδων τένις.

Παράλληλα θα προγραμματίσουμε την αξιοποίηση όλων των γηπέδων ποδοσφαίρου σε όλα τα χωριά.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από τις παραπάνω δράσεις θέλουμε να διοργανώνουμε  φεστιβάλ αθλητισμού κάθε Σεπτέμβριο για την ανάδειξη όλων των αθλητικών Σωματείων του Δήμου μας.

Στηρίζουμε τη νεολαία μας με δράσεις υποστήριξης, δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, και δημιουργούμε freewifipoints.

Ο επόμενος σημαντικός πυλώνας είναι για παρεμβάσεις που αφορούν το περιβάλλον, την ενέργεια και την επιχειρηματικότητα.

Δημιουργούμε γραφείο περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής.

Ολοκληρώνουμε τις εργασίες για τη λειτουργία του OPENMALL και λειτουργούμε ΚΕΠ μέσα στην αγορά της πόλης.

Αξιοποιούμε το γεωγραφικό μας πλεονέκτημα τον ΟΛΥΜΠΟ.

Με ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης της περιοχής με την κατασκευή ορειβατικού καταφύγιου με υποδομές για μηχανοκίνητο αθλητισμό, ορειβασία κλπ., ανάδειξη ορειβατικών μονοπατιών υποστηριζόμενο από την αντιδημαρχία ή επιστημονικό συνεργάτη.

Αναβαθμίζουμε ενεργειακά όλα τα δημοτικά κτίρια και σχολεία. Ολοκληρώνουμε έντυπο οδηγό για το Δήμο μας στα Ελληνικά και Αγγλικά και δημιουργούμε το appmyElassona.

Ο επόμενος πυλώνας είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή μας, καθώς στόχο έχει να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή.

Έμπρακτα στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους δρομολογώντας έργα αγροτικής οδοποιίας με άσφαλτο σε πολλά ποιμνιοστάσια του Δήμου μας.

Φέρνουμε την συμβουλευτική γεωργία και κτηνοτροφία με ειδικούς επιστήμονες.

Θα εργαστούμε ώστε να έχουμε μια δίκαιη και ισότιμη τιμολογιακή πολιτική άρδευσης προς όλους.

Δηλαδή θα παρέχουμε νερό σε κτηνοτρόφους και αγρότες με φθηνό τιμολόγιο, ενώ παράλληλα δημιουργούμε δίκτυα νερού που θα φτάνουν σε κάθε ποιμνιοστάσιο.

Επιπρόσθετα παρακολουθούμε και ενημερώνουμε τους αγρότες μας για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς εξελίξεις.

Φίλες και φίλοι, το διπλό καιρικό χτύπημα που δέχθηκε η Θεσσαλία μέσα στο Σεπτέμβριο, με σημαντικές και τεράστιες απώλειες στο Θεσσαλικό Κάμπο, μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στο τομέα της πολιτικής προστασίας.

Πρέπει να θωρακίσουμε την περιοχή μας με έργα που να αντέχουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό είναι το πρώτο μέλημά μας.

Παράλληλα όμως θα «τρέξουμε» την άμεση ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών και μελετών, ώστε ο Δήμος Ελασσόνας να διαθέτει σύγχρονα και επικαιροποιημένα σχέδια για φυσικές καταστροφές με παράλληλη ενημέρωση όλων των Δημοτών.

Ο επόμενος πυλώνας του προγράμματός μας αφορά αποκλειστικά στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στις κοινότητες του δήμου μας.

Οι κοινότητες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής μας.

Έχουν όμως ιδιαίτερες ανάγκες και φυσικά υψηλές απαιτήσεις. Θέλουμε την αυτονομία διαχείρισης στους πρώην Καποδιστριακούς δήμους και κοινότητες με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων.

Θα έχουν λόγο και θα εισακούγονται πλέον. Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακατασκευής των εισόδων όλων των χωριών με ενιαία σήμανση.

Ολοκληρώνουμε έργα αγροτικής οδοποιίας και επέκτασης αγωγών άρδευσης σε όλες τις εκτάσεις με νέες πομώνες.

Επεκτείνουμε τους αγωγούς σε όλα τα ποιμνιοστάσια, όπως σας ανέφερα. Με σεβασμό αναδεικνύουμε τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία κάθε κοινότητας.

Παράλληλα υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα «πολιτιστικής αναγέννησης» με δημιουργία πολιτιστικών και μορφωτικών χώρων και άμεση στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων που διατηρούν τις παραδόσεις μας.

Όμως θέλω να σταθώ στις κοινότητές μας που έχουν «χτυπηθεί» από τον σεισμό.

Ειδικά για τις σεισμόπληκτες περιοχές μας ολοκληρώνουμε με άμεση προτεραιότητα τις κατεδαφίσεις, ώστε να ξεκινήσει η έκδοση αδειών και επιτέλους η ανοικοδόμηση.

Κυρίες και κύριοι την επόμενη ημέρα καλούμαστε να συμμαζέψουμε και τα χρέη που αφήνει σε πολλά επίπεδα η απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία βάζει σε κίνδυνο την λειτουργία του δήμου μας.

Μέσα σε αυτό τον μήνα και ενώ εμείς μιλούσαμε για το υπέρογκο χρέος της ΔΕΥΑΕΛ, ήρθε η επιβεβαίωση με το εξώδικο που έστειλε η ΔΕΗ στην δημοτική επιχείρηση, η οποία ζητάει να πληρωθούν 7,5 εκ. ευρώ, που αφορούν ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Εμείς, με την έρευνα που κάναμε, είδαμε πως το ποσό αυτό μέχρι σήμερα αγγίζει τα 8 εκ. ευρώ.

Αυτό το ποσό είναι η απόρροια της πολιτικής κατασπατάλησης που ακολούθησε ο απερχόμενος δήμαρχος, φυσικά με την λογική να κερδίσει ψήφους, εξυπηρετώντας ημετέρους.

Στην ομιλία του ο απερχόμενος δήμαρχος την περασμένη Τετάρτη, είχε το θράσος να μας κατηγορήσει πως όταν παραδώσαμε την ΔΕΥΑΛ του αφήσαμε χρέος 960 χιλιάδες ΔΕΗ και 750 χιλιάδες στους προμηθευτές.

Εμείς του αφήσαμε κάποιες χιλιάδες ευρώ σε υποχρεώσεις, όταν σήμερα χρώστα 8 εκ. ευρώ στην ΔΕΗ και Άλλα 2 Εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και την οδηγεί μαθηματικά στην χρεοκοπία.

Δηλαδή έχει ένα συνολικό χρέος 10 εκ. ευρώ και τολμάει να μας κουνάει το δάχτυλο.

Μάλιστα δεν μας απαντά πως δημιουργήθηκε αυτό το χρέος.

Αναλαμβάνοντας τα ηνία του δήμου, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στον απόλυτο εξορθολογισμό στα οικονομικά της επιχείρησης ύδρευσης, με πλήρη διαφάνεια στην διαχείρισή της, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της στο μέλλον.

Αυτή την στιγμή το μέλλον της επιχείρησης με αυτό το χρέος είναι αβέβαιο.

Επίσης και παρά το συμμάζεμα των οικονομικών, στόχος μας παραμένει, η μείωση της τιμής του νερού όπως και στην προηγούμενη θητεία μας.

Η ρεμούλα, η αρπαχτή, η κακοδιαχείριση και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος ήταν οι τομείς που διέπρεψε ο απερχόμενος δήμαρχος και η… παρέα του τα τελευταία 4 χρόνια.

Αλήθεια, τι υποκρισία! Αυτός 4 χρόνια μετά, έχει χρεώσει τον δήμο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και βάζει σε κίνδυνο χρεωκοπίας την ΔΕΥΑΕΛ και τον δήμο!

Αλλά η ρεμούλα και η αρπαχτή δεν σταματά εδώ. Πρόσφατα διαπιστώσαμε πως έχουν κάνει… φτερά 400.000 ευρώ από το ταμείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτά τα λεφτά αφορούν χρήματα που πήραν τα δύο χρόνια της πανδημίας, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά.

Πρόεδρος εκεί, είναι στενή συνεργάτης του απερχόμενου δημάρχου.

Όταν ρωτήσαμε, ως οφείλαμε, που πήγαν τα λεφτά, ο απερχόμενος δήμαρχος μας παρέπεμψε στην ιστοσελίδα του δήμου για να δούμε τα στοιχεία.

Εκεί διαπιστώσαμε πως τα κλειστά σχολεία της Ελασσόνας, τα δύο χρόνια της πανδημίας, κατανάλωσαν σε  θέρμανση 250.000 ευρώ!

Αλήθεια ποιόν κοροϊδεύουν;

Να μας πουν που πήγαν τα χρήματα! Ας σταματήσουν να εμπαίζουν τους πολίτες! Η αδιαφάνεια πρέπει να σταματήσει.

Δυστυχώς όμως δεν μείναμε απλά στάσιμοι όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πήγαμε προς τα πίσω.

Τρανταχτό παράδειγμα οπισθοδρόμησης είναι η Γαλακτοκομική Σχολή που εμείς ξεκινήσαμε και λειτουργήσαμε.

Ο απερχόμενος δήμαρχος όταν ανέλαβε τον δήμο σταμάτησε αδικαιολόγητα και ανεξήγητα την λειτουργία της! Δεν θέλω να πιστέψω πως την έκλεισε επειδή ήταν δικό μας έργο! Βέβαια ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δυστυχώς ο σημερινός δήμαρχος δεν προχώρησε ούτε στο ελάχιστο αυτό, το καθοριστικής σημασίας πρότζεκτ «Όλυμπος» αφήνοντάς το στην τύχη του.

Η Δημοτική αρχή εγκατέλειψε και δεν δημοπράτησε ποτέ το κολυμβητήριο που ήταν ένα έτοιμο δικό μας έργο, στερώντας έτσι τη νεολαία της περιοχής μας από ένα κέντρο άθλησης αλλά και ολόκληρη την περιοχή από αθλητικές διοργανώσεις.

Ένα σημαντικό και δυσάρεστο συνάμα γεγονός αυτά τα χρόνια ήταν ο σεισμός του 2021 που άφησε μεγάλες πληγές στον τόπο μας.

Πληγές που έπρεπε άμεσα να επουλωθούν. Πολλά σπίτια κατέρρευσαν και συντοπίτες μας ξεσπιτώθηκαν.

Άλλαξε η ζωή τους από την μια στιγμή στην άλλη. Μέσα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση η Δημοτική αρχή είχε την ευκαιρία να κερδίσει το στοίχημα.

Αλλά και ενώ το κράτος λειτούργησε άμεσα και βοήθησε στήνοντας υποδομές για τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο, ο δήμος Ελασσόνας δεν ακολούθησε τους ρυθμούς και έχασε την ευκαιρία.

Η αδιαφορία του απερχόμενου δημάρχου οδήγησε στην απραξία εξοργίζοντας τους κατοίκους που ακόμη δύο χρόνια μετά βλέπουν τα σπίτια τους να μην έχουν κατεδαφιστεί και να παραμένουν χαλάσματα όπως την πρώτη ημέρα.

Σας θυμίζω πως ο δήμαρχος Ελασσόνας μέχρι σήμερα κατάφερε να κατεδαφίσει μόλις το 50% των σπιτιών που ήταν ακατάλληλα.

Πρόκειται πραγματικά για κατόρθωμα! Στο γειτονικό Δαμάσι σήμερα τελείωσαν με τις κατεδαφίσεις και χτίζουν νέα σπίτια.

Η απελθούσα δημοτική αρχή έβαλε ένα επιπλέον χαράτσι στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.

Λειτουργεί την άρδευση με χρέωση ανά στρέμμα και ανά δέντρο με αποτέλεσμα οι χρήστες να πληρώνουν πολύ περισσότερο χωρίς να ποτίζουν.

Αλλά και στην εκπαίδευση, για τα παιδιά μας και την ασφάλεια στα σχολεία μας, ο δήμαρχος Ελασσόνας δεν έκανε το παραμικρό.

Η σκεπή του 3ου δημοτικού που είχε πρόβλημα, σκεπάστηκε πρόχειρα με νάιλον και δεν επισκευάστηκε όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κινδυνεύσουν καθώς πέρασε υγρασία και μέρος της γυψοσανίδας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα για μέρες να μην γίνονται μαθήματα.

Είχαμε έτοιμη πρόταση για κατασκευή του 1ου νηπιαγωγείου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Δυστυχώς δεν υιοθετήθηκε και αντικαταστάθηκε με ενοικιαζόμενο κτήριο που έχει κοινή είσοδο και αύλειο χώρο με διαμερίσματα του υπάρχοντος κτηρίου.

Εμείς όπως σας είπα έχουμε προγραμματίσει την δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου.

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ επίσης στην εξοργιστική απόφαση του Δημάρχου να ξεπουλήσει περιουσία του δήμου έναντι πινακίου φακής.

Με διαδικασία που θα την χαρακτήριζε κανείς φωτογραφική, παραχώρησε σε ιδιώτη τον ξενώνα της Καρυάς για 99 χρόνια -με την υποσημείωση- να παραδοθεί στο δήμο στην κατάσταση που τον παρέλαβε.

Δηλαδή να παραχωρηθεί ερείπιο το κτήριο, αν μετά από 99 χρόνια υπάρχει!

Ξεπούλησε τις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού καθώς και αγροτέμαχια στο Μεσοχώρι, το Αμούρι και ένας Θεός ξέρει τί άλλο!

Όπως βλέπετε έκανε και άλλα δωράκια με την περιουσία του δήμου, πραγματικά απαράδεκτο.

Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν ήταν όμως αποτυχημένος παντού. Υπήρξαν και τομείς όπου πραγματικά διέπρεψε!

Ήταν πρώτος στα ρουσφέτια και στις προσλήψεις προσωπικού μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ προσπαθώντας να εξασφαλίσει εκλογική πελατεία, προσελκύοντας ευάλωτες ομάδες ανθρώπων και μειώνοντας την αξιοπρέπεια τους.

Αντίθετα στην ΔΕΥΑΕΛ έδιωξε προσωπικό που δούλεψε επί θητείας μας. Αφορά ακόμη και άτομα κοντά στην σύνταξη αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Την ίδια περίοδο βασίλευαν οι απευθείας αναθέσεις, με μηδενικές εκπτώσεις, η κακή διαχείριση και οι περίεργες υπερτιμολογήσεις. Καταγράφηκαν τεράστια κόστη αγοράς υλικών και συντήρησης.

Αλλά θέλω να σταθώ και στην δήθεν κοινωνική ευαισθησία του απερχόμενου δημάρχου.

Μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου δεν δίνει τα τρόφιμα σε ανθρώπους που τα δικαιούνται, αλλά σε άλλους προσπαθώντας να κερδίσει ψήφους.

Δηλαδή με δύο κιλά μακαρόνια, θέλει να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών. Αυτός είναι ο απερχόμενος δήμαρχος, λάτρης της κοροϊδίας και της εκμετάλλευσης.

Ο δήμος Ελασσόνας δεν μπορεί να πορεύεται πλέον με αδιαφάνεια, ένοχες απευθείας αναθέσεις, με κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δημόσιων πόρων.

Το πάρτι της ρεμούλας, της αρπαχτής και της εξυπηρέτησης ημετέρων θα πρέπει να σταματήσει εδώ. Είναι μια πορεία που σίγουρα μας οδηγεί στον γκρεμό.

Πάμε μαζί ν’ αλλάξουμε πορεία. Να δημιουργήσουμε την Ελασσόνα του μέλλοντος, με σχέδιο και όραμα.

Πάμε μαζί να αναπτύξουμε τον τόπο που αγαπάμε.

Εμπιστευτείτε και ψηφίστε το πρόγραμμά μας που αντιμετωπίζει συνολικά τα προβλήματα όλου του δήμου.

Εμείς δεσμευόμαστε πως ότι λέμε θα το κάνουμε πράξη. Είμαι βέβαιος πως την ερχόμενη Κυριακή οι δημότες θα μας επιλέξουν να διοικήσουμε τον Δήμο.

Από την ερχόμενη Δευτέρα αλλάζουμε σελίδα, σηκώνουμε μανίκια και είμαστε έτοιμοι για να δουλέψουμε, ώστε να δημιουργήσουμε  την Ελασσόνα του αύριο.

Κερδίζουμε την εκλογική μάχη στον Δήμο, «ΑλλάΖουμε» και προχωράμε για μια πορεία με σταθερά βήματα και έργα πνοής.

Θέλουμε να κάνουμε την Ελασσόνα σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Να είστε βέβαιοι πως θα το κάνουμε. Μαζί θα ζωντανέψουμε τις ξεχασμένες κοινότητες.

Η εμπειρία μας θα είναι οδηγός για την επόμενη ημέρα.

Δώστε μας την ευκαιρία να οδηγήσουμε ξανά την Ελασσόνα στην ανάπτυξη.

 

Έχουμε τη διάθεση,

έχουμε τη δύναμη,

έχουμε τη γνώση,

έχουμε και την εμπειρία

για να δώσουμε στην Ελασσόνα αυτό που της αξίζει.

Σας ευχαριστώ

Καλό βράδυ!

 

Previous ArticleNext Article