Ελασσόνα

Ευαγγέλου για το εξώδικο της ΔΕΗ στην ΔΕΥΑΕΛ: Ο Γάτσας πιάστηκε με την «γίδα» της κακοδιαχείρισης στην πλάτη

Σε ανακοίνωσή του για το χρέος της ΔΕΥΑΕΛ στη ΔΕΗ και το εξώδικο της τελευταίας προς την δημοτική επιχείρηση, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Νίκος Ευαγγέλου αναφέρει:

«Το εξώδικο που απέστειλε η ΔΕΗ προς την ΔΕΥΑΕΛ, πιστοποιεί πως η δημοτική εταιρεία ύδρευσης οφείλει 7.512.934,10 ευρώ για το ρεύμα που κατανάλωσε την τελευταία τετραετία (έως τον Ιούλιο) επί θητείας του απερχόμενου δημάρχου Νίκου Γάτσα. Μάλιστα ζητάει αυτό το ποσό να πληρωθεί έως τις 22 Σεπτεμβρίου, διαφορετικά θα προβεί σε νομικές ενέργειες. Εμείς όταν είχαμε τα ηνία του δήμου είχαμε σχεδόν μηδενίσει το ποσό προς την ΔΕΗ. Τι συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

Όταν εμείς μιλούσαμε για κακοδιαχείριση, για ρουσφέτια και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ήμασταν … οι κακοί της υπόθεσης. Δυστυχώς για τον κ. Γάτσα και την ομάδα του, έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές, με το εξώδικο της ΔΕΗ, πιάνεται με την… γίδα της κακοδιαχείρισης στην πλάτη. Ο ίδιος προσωπικά αλλά και ο πρόεδρος της επιχείρησης, βάζουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά της και υποθηκεύουν το αυτόνομο μέλλον της. Μπορούμε να φανταστούμε πως η ΔΕΥΑΕΛ έφτασε να χρωστάει αυτό το υπέρογκο ποσό στην ΔΕΗ, που βάζει σε κίνδυνο την λειτουργία της, καθώς απειλείται άμεσα, με διακοπή της παροχής. Εμείς επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας, καθώς έχουμε την πρόθεση να φέρουμε επιπλέον στοιχεία στο φως της δημοσιότητας. Αυτό το χρέος είναι μια σοβαρή ανοιχτή «πληγή» που βαραίνει τον δήμο και την ΔΕΥΑΕΛ. Με αίσθημα ευθύνης θα δρομολογήσουμε τις επόμενες ενέργειές μας.

Οι πολίτες του δήμου Ελασσόνας, σχεδόν έναν μήνα πριν από τις εκλογές, θα πρέπει να σκεφτούν καλά, αν στον τόπο αξίζει μια δημοτική αρχή, της ρεμούλας, της αρπαχτής και της κακοδιαχείρισης ή μια δημοτική αρχή της συνέπειας και της αξιοπιστίας, η οποία έχει σχέδιο και θέλει να πάει τον τόπο μπροστά, με συνετή διαχείριση και υλοποιήσιμο πρόγραμμα. Φτάνουν πλέον οι ταχυδακτυλουργισμοί του απερχόμενου δημάρχου».

Previous ArticleNext Article