Ελασσόνα

Ευαγγέλου για Γαλακτοκομική Σχολή: Τα ψέματα δεν προλαβαίνουν ποτέ να γεράσουν

Βολές του πρώην δημάρχου Ελασσόνας στην Δημοτική Αρχή. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είναι γνωστή  σε όλες και όλους τους νέους ανθρώπους της περιοχής Ελασσόνας η τεράστια προσπάθεια  που καταβάλλαμε ως Δημοτική Αρχή για την Ίδρυση και λειτουργία της Γαλακτομικής Σχολής στην Ελασσόνα.

Δεν σταματήσαμε ποτέ ούτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε έξω στην τοπική κοινωνία να παλεύουμε προκειμένου να διατηρηθεί η Σχολή και να ασχοληθεί η παρούσα Δημοτική Αρχή με το θέμα με την σοβαρότητα που του αρμόζει.

Δυστυχώς οι περισσότερες απαντήσεις που λαμβάναμε ως παράταξη ήταν “Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”.

Η Δημοτική Αρχή Γάτσα- Καρανίκα δεν ήθελε και δεν θέλει να λειτουργήσει η συγκεκριμένη Σχολή, το γιατί θα πρέπει να το δώσει ως απάντηση τώρα πια στους πολίτες της Ελασσόνας, αφού μέχρι τώρα κρυβόταν μέσα από αφηρημένες απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να χρεώσει στην αντιπολίτευση την μη συνέχιση της λειτουργίας της.

Δεν είμαστε εμείς θα πρέπει να τους πληροφορήσουμε Δημοτική Αρχή.

Τώρα λοιπόν που σε ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Κόκκαλη η αρμόδια υπουργός του χρεώνει έλλειψη ενδιαφέροντος, τι θα πεί; Φταίει η κ. Κεραμέως και στο τέλος όλοι, εκτός από τον ίδιο και τους συνεργάτες του;

Στην απάντησή της η υπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο Δήμος Ελασσόνας με το υπ’ αριθμόν 7607/2018 έγγραφό του, αιτήθηκε προς τον διευθυντή του ΔΙΕΚ Λάρισας τη λειτουργία ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» στην πόλη της Ελασσόνας.

Στο εν λόγω έγγραφο ο Δήμος τόνιζε ότι αφενός είχε βρει τον κατάλληλο χώρο, ο οποίος έχει παραχωρηθεί στον Δήμο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη λειτουργία εκπαιδευτικής δομής στον τομέα της γαλακτοκομίας, αφετέρου ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για πλήρη αναμόρφωση του χώρου και εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού. Επρόκειτο για ήδη προκηρυγμένη δράση στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία».

Εντάχθηκε, λοιπόν, πράγματι στον προγραμματισμό του 2ου ΔΙΕΚ Λάρισας και ξεκίνησε η λειτουργία της στον Δήμο Ελασσόνας την περίοδο 2018-2019. Ωστόσο, ο εν λόγω χώρος ουδέποτε παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ελασσόνας στο 2ο ΔΙΕΚ Λάρισας, όπως θεσμικά οφειλόταν, με συνέπεια έκτοτε να λειτουργεί τόσο για το πρακτικό, όσο και για το εργαστηριακό κομμάτι της εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Ελασσόνας. Το ΕΠΑΛ Ελασσόνας, όμως, στερείται παντελώς εργαστηρίου γαλακτοκομίας.

Ως εκ τούτου, σε συνδυασμό με τη σταδιακά αυξανόμενη διαρροή των σπουδαστών -ξεκίνησαν είκοσι εννέα και ολοκλήρωσαν τη φοίτηση δεκατέσσερις-  η διοίκηση του 2ου ΔΙΕΚ Λάρισας δεν πρότεινε την εν λόγω ειδικότητα για την περίοδο 2019 – 2020 και 2020 – 2021».

Στην πραγματικότητα βέβαια η νέα Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση και δημοπράτηση της μελέτης προκειμένου να κατασκευαστεί κτίριο για τη στέγαση της Σχολής, όπως και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Η παραχώρηση του χώρου και αυτό θα πρέπει να σημειωθεί στο 2ο ΔΙΕΚ ήταν προσωρινή, καθώς ο κύριος στόχος ήταν η Σχολή να αποκτήσει το δικό της χώρο και να λειτουργήσει αυτόνομα.

Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα σε όλα τα έργα που φέρουν την υπογραφή μας και βαφτίζει δικά του αυτά που έτυχε να ολοκληρώνονται επί θητείας του.

Να λοιπόν που άλλο ένα ψέμα δεν προλαβαίνει να γεράσει, μόνο που με ψέματα δεν διοικείται ένας Δήμος.

Ζητούμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και την συσπείρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να στηρίξουν το αίτημα της τοπικής κοινωνίας έστω και τώρα.

Previous ArticleNext Article