Ελασσόνα

Ευαγγέλου: Φέρνουμε σημαντικά έργα στις κοινότητες που χτυπήθηκαν από τον σεισμό

“Με ευθύνη του απερχόμενου δημάρχου δεν κατεδαφίστηκε το 50% των ακατάλληλων κτιρίων ”

Το βράδυ του Σαββάτου, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε», πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ευαγγέλου επισκέφτηκε το Δομένικο, το Αμούρι και το Μεσοχώρι που «χτυπήθηκαν» από τον εγκέλαδο το 2021.

Ο κ. Ευαγγέλου άκουσε και διαπίστωσε την οργή των κατοίκων για την απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία δεν έκανε το παραμικρό έργο στις κοινότητες αυτές, ώστε να απαλύνει τις πληγές που άφησε πίσω της η ισχυρή σεισμική δραστηριότητα. Οι κάτοικοι των κοινοτήτων, περιέγραψαν την εικόνα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας που βιώνουν, καταγγέλλοντας πως η κατεδάφιση των σπιτιών και των χώρων που έχουν κριθεί ακατάλληλα, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Δυστυχώς, 30 μήνες μετά την σεισμική δραστηριότητα, το 50% των κατοικιών δεν έχουν κατεδαφιστεί, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα δόθηκαν στον δήμο Ελασσόνας, όπως και στο γειτονικό Δαμάσι, που τώρα οι πληγέντες εκεί, εκδίδουν οικοδομικές άδειες. Πολλοί από τους σεισμόπληκτους θα αναγκαστούν να περάσουν έναν ακόμη Χειμώνα στους οικίσκους! Ο δήμος όμως πήρε τα χρήματα από το κράτος, αλλά δεν τα έδωσε ως όφειλε στους πολίτες. Μάλιστα χρήματα δεν κατάφεραν να πάρουν, ούτε ομογενείς από την Αυστραλία, που έχουν περιουσιακά στοιχεία σε αυτά τα χωριά και δικαιούνται να επιδοτηθούν. Το ερώτημα είναι πού πήγαν τα λεφτά;

Ο κ. Ευαγγέλου δεσμεύτηκε απέναντι σε όλους τους κατοίκους των σεισμόπληκτων κοινοτήτων πως από την επόμενη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ως δήμαρχος, θα «τρέξει» άμεσα την διαδικασία, ώστε να κατεδαφιστούν όλα τα επικίνδυνα κτίρια και έτσι οι πληγέντες να μπορέσουν να βγάλουν νέες οικοδομικές άδειες και να κτίσουν ξανά, λαμβάνοντας παράλληλα και την σχετική κρατική επιδότηση που δικαιούνται.

Σε δεύτερο χρόνο θα γίνουν έργα που θα αλλάξουν την εικόνα αυτών των κοινοτήτων, ώστε οι κάτοικοι να μπορέσουν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης τους. Αυτές οι παρεμβάσεις θα έχουν σκοπό να «σβήσουν» τις εικόνες που άφησε πίσω της η σεισμική δραστηριότητα, ώστε οι κάτοικοι να κάνουν μια νέα αρχή.

 

Previous ArticleNext Article