Ελασσόνα

Ευαγγέλου: Διαχειριστικός και με γραφειοκρατικό αποτύπωμα ο προυπολογισμός της Δημοτικής Αρχής Γάτσα-Καρανίκα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Ευαγγέλου:

Ένας προϋπολογισμός μπορεί να είναι απλά διαχειριστικός, ή διαχειριστικός αλλά να περιέχει έστω κάποιες δυναμικές προοπτικές που να διαγράφουν στο βάθος αναπτυξιακούς στόχους, ή αποφασιστικά αναπτυξιακός με άξονες την προγραμματική προώθηση και αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου Ελασσόνας  η επίλυση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.

Ένας απλά διαχειριστικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να υπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους της αυτοδιοίκησης  ούτε να εγγυηθεί αξιόλογη ανάπτυξη.

Ο προϋπολογισμός της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι ένας διαχειριστικός προϋπολογισμός με γραφειοκρατικό αποτύπωμα.

Δεν θεωρώ εύκολο το εγχείρημα της κατάρτισης ενός στρατηγικά δυναμικού προϋπολογισμού ειδικά μετά την  αποτυχία σας να χαράξετε πολιτική με άξονες την αντιμετώπιση των στρατηγικών προβλημάτων αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Υπάρχουν πολύ λόγοι βέβαια στους οποίους μπορεί να οφείλεται η αδυναμία αυτή.

Κατά την γνώμη μας ένας από τους πιο βασικούς είναι ότι δεν μπορέσατε να χαράξετε τον δικό σας βηματισμό, αλλά περπατήσατε πάνω στα βήματα που εμείς χαράξαμε.

Πατήσατε πάνω σε δικές μας μελέτες, πάνω στις δικές μας προσπάθειες να αλλάξουμε τον Δήμο μας και να τον κάνουμε πιο σύγχρονο και πιο λειτουργικό.

Να χαράξουμε πολιτικές για τους ανθρώπους του μόχθου, για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, για τη Νεολαία μας.

Δεν είχατε καν την απαιτούμενη ευγένεια και το πολιτικό θάρρρος να αναφερθείτε στις προσπάθειες της δικής μας θητείας, λες και τώρα δημιουργήθηκε αυτός ο Δήμος, λες και εσείς τον ανακαλύψατε.

Δεν λύνονται όμως κύριοι της Δημοτικής Αρχής έτσι τα προβλήματα και κυρίως δεν προχωρά τίποτα που να βασίζεται στην μικροψυχία και στον μηδενισμό.

Δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός, δεν υπάρχει όραμα, δεν υπάρχει μεράκι, δεν υπάρχει θέληση και κυρίως δεν υπάρχει η ικανότητα να πάτε το Δήμο έστω ένα μικρό βήμα παραπάνω από εκεί που τον πήγαμε εμείς.

Και όλα αυτά ίσως να μην είχαν ιδιαίτερη σημασία αν πίσω από τους αριθμούς δεν υπήρχαν άνθρωποι, οικογένειες, παιδιά νέοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην εγκαταλείψουν τον τόπο.

Τι τους δίνετε; Απογοήτευση και για αυτό να είστε σίγουροι ότι δεν θα το ξεχάσουν.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Ν. Ευαγγέλου τονίζει για το τεχνικό πρόγραμμα: Ας ξεκαθαρίσουμε ποιό είναι το Τεχνικό σας πρόγραμμα

Γιατί κάτι μας θυμίζει….

Έχει την υπογραφή μας και τον δικό μας σχεδιασμό και από τα 10.000.000, τα 7.000.000. Είναι χρήματα που εξασφαλίσαμε εμείς σαν Δημοτική Αρχή.

Είναι τα παρακάτω έργα έχουν όνομα και υπογραφή και κυρίως έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Αλλά η Δημοτική Αρχή τα καπηλεύεται, τα βαφτίζει δικά της και προσθέτει και το κατιτίς έτσι για να μεγαλώνει η λίστα για να μιλάει για έργο.

Πνευματικό Τσαριτσάνης 404.409,71

Ασφαλτοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις 536.242,33

Αποκατάσταση αγροτική οδοποιία Βερδικουσιας 1.000.000,00€ με παρεμφερή υδραυλικά έργα. 433.915,52

Αναβάθμιση αστικού χώρου 27.508,21

Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων αντί για κολυμβητήριο 600.000 ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, 300.000 ΣΑΤΑ

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Αζωρου – Ασπροχώματος –Καλυβίων Σαρανταπόρου και Λιβαδίου 230.000, 622.997,25, 638.000

Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος 39.738,27

Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας 2ου Δημοτικού Σχολείου 684.357,46

Β΄ Παιδικός σταθμός 293.900

Αίθουσα προβολής τοπικού πολιτισμού 391.600

Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας 3ΟΥ Δημοτικού σχολείου 706.800

Ενεργειακή διαβάθμιση Γυμνάσιου Παλαιού 1ου Λυκείου και κλειστού Γυμναστήριου.973.117,48

Παρεμβάσεις ανοικτού κέντρου εμπορίου στο κέντρο της Ελασσόνας 705.478,85, 133.200, 58.000, 11.200,75, 20.000.

Παιδικές χαρές 5 στην Ελασσόνα και συμπλήρωμα οργάνων σε όλη την επαρχία.

(2) Μεγάλα οχήματα κρέιντερ καινούργια.

ΔΕΥΑΕΛ

Όσο και αν προσπαθεί Η Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα να κοροιδέψει δεν μπορεί.

Εδώ και 16 μήνες προσπαθεί να πείσει ότι η διαχείριση μας τα έτη 2015-2019 οδήγησε σε οικονομική απώλεια  για την επιχείρηση 2.000.000€ και μάλιστα επικαλείτε την έκθεση ελέγχου των ορκωτών .

Προσπαθεί να δημιουργήσει άλλοθι για την αύξηση που θέλει να επιβάλλει στους δημότες τουλάχιστον 25%. Όταν εμείς μειώσαμε το κόστος στο 25% αμβλύνοντας όλα τα νοικοκυριά  σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης .

Έδιωξε έμπειρο προσωπικό,  άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), που είχαν συγκεκριμένο αντικείμενο  εργασίας και  το έφερναν εις πέρας στο μέγιστο βαθμό και προσέλαβε άτομα με υψηλό κόστος πολύ περισσότερα αμφιβόλου ικανοτήτων με μοναδικό κριτήριο τις προεκλογικές της  υποσχέσεις.

Τι να πει κανείς για τις  αναθέσεις σε εργολάβους εργασίες που κάλλιστα θα μπορούσε να ανταποκριθεί  το προσωπικό και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΕΛ και το κόστος να είναι ελάχιστο.

Να δούμε λοιπόν τους προμηθευτές με τριγωνική σχέση αγοράς υλικών πόσο έχουν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Για την παράταξη μας αποτελούν μέγα σκάνδαλο οι απ’ ευθείας αναθέσεις, γιατί δεν μιλάμε ούτε για μια, ούτε για δύο, αλλά για 1.196 και ποσό που άγγιξε το 1.097, 235.

Το μείζον  θέμα για κάποιον που ξέρει να ασκεί Διοίκηση είναι η εισπραξιμότητα όχι η αύξηση τιμολογίου.

Το δεύτερο πιο σοβαρό είναι η χρηστή διαχείριση εξόδων:

1) Προσωπικό που δεν χρειάζεται
2) τιμές αγορών υλικών
3) Υποβρύχια γίνονται περιέλιξη η όλα καινούργια , εν πάση περιπτώση κάθε επιχείρηση όταν δεν έχει τα ανάλογα έσοδα προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα αυτός είναι ο κανόνας της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου και όχι φόροι στους Δημότες που δεν φταίνε σε τίποτα και καλούνται να πληρώσουν τις σπατάλες της κακής διαχείρισης σας.

4) Κόστος καυσίμων αυτοκίνητων που τα ιδιωτικοποιούνται Αντιδήμαρχοι για προσωπικούς λόγους και μάλιστα παρανόμως με βεβαιώσεις προέδρου για μετακίνηση.

Άραγε η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση το γνωρίζει αυτό;

Previous ArticleNext Article