Λάρισα

Ευαγγελία Λιακούλη: «Αν δεν αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση με σοβαρά μέτρα, οι μικρές επιχειρήσεις θα τελειώσουν »

Στη διαδικτυακή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Λάρισας, συμμετείχε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία στον χαιρετισμό που απεύθυνε, επεσήμανε τα εξής:  

«Με ιδιαίτερη χαρά, βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Λάρισας. Ακόμη μια χρονιά, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, να πραγματοποιούμε διαδικτυακά εκδηλώσεις που μας φέρνουν πιο κοντά και κάνουν πιο ανθρώπινη και δημιουργική την καθημερινότητά μας.

 

Με τιμά ιδιαίτερα η πρόσκλησή σας καθώς, εδώ και χρόνια, έχει δημιουργηθεί μια ουσιαστική σχέση με το Επιμελητήριο Λάρισας, τους εργαζόμενους σε αυτό και σε όλες τις επιχειρήσεις της Λάρισας. Η τεράστια προσφορά σας είναι αδιαμφισβήτητη και παρέχει στήριξη αλλά και κατάλληλη ενημέρωση σε κάθε επιχειρησιακό φορέα της πόλης μας. Παράλληλα, το έργο σας συμβάλλει στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και, το πιο σημαντικό, ενημερώνει την κοινή γνώμη, με δημοσιεύσεις και κάθε είδους γνωστοποιήσεις.

 

Ειδικά, τους τελευταίους μήνες, με το σφοδρό κύμα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας να πλήττει πολίτες και επιχειρήσεις, με αγωνία παρακολουθούμε τις κραυγές απόγνωσης των επαγγελματιών που βλέπουν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής και να τίθεται, πλέον, θέμα επιβίωσής τους.

 

Σε πρόσφατη  συνάντησή μας , ενημέρωσα τόσο τον Πρόεδρο κ. Γιαννακόπουλο και συνολικά τη Διοίκηση, για την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης με πρωτοβουλία σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, σχετικά με την αστοχία με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση το ορμητικό ¨τσουνάμι¨ που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχουν “λεφτόδεντρα” τον εκθέτει.

Η κυβέρνησή του πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές επεκτάσεις στην Ευρώπη, ξοδεύοντας 42 δις ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα σήμερα οι πολίτες να είναι εκτεθειμένοι στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την επισφαλή εργασία.

Διέθεσε – λέει η Κυβέρνηση –  2 δις ευρώ για την ενέργεια, χωρίς πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, χωρίς αναβάθμιση των δικτύων διασύνδεσης, επιδοτώντας διαρκώς τους λογαριασμούς, αλλά στην πράξη αφήνοντας το ρεύμα να ακριβαίνει, αφού αύξησε την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο.

 

Επαίρονται για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά τα πρώτα έργα αφορούν λίγους και η χώρα δεν έχει πάρει προκαταβολή, ενώ το μετατρέπουν σε ένα διευρυμένο ΕΣΠΑ

Ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο σκαρφάλωσε στο 6,2% (Μ.Ο. Ευρωπαϊκής Ένωσης 5,1%) σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση από το 1997 ως σήμερα.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε. στην οποία τα νοικοκυριά επωμίζονται το σύνολο των αυξήσεων της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος και η μόνη χώρα στην Ε.Ε. στην οποία οι ιδιώτες πάροχοι έχουν αφεθεί ανενόχλητοι να μεταφέρουν το σύνολο των αυξήσεων

Το Κίνημα Αλλαγής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, καταθέτει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις κατά 2% για το 2022, καταβολή του ΕΚΑΣ για 350.000  χαμηλοσυνταξιούχους, μείωση στο 6% στο ΦΠΑ βασικών ειδών , μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στην ενέργεια κλπ

Η χώρα απαιτεί τώρα ολοκληρωμένο και προοδευτικό σχέδιο, με πρόταγμα τους ευάλωτους εισοδηματικά ανθρώπους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , που άμεσα πρέπει να στηριχθούν

Εύχομαι από καρδιάς το 2022, να αποτελέσει για όλους μας μια επιτυχημένη χρονιά συνεργασίας και κοινής συνεισφοράς, για να προχωρήσουμε μπροστά, με ελπίδα και πρόοδο, για το καλό του τόπου και των Ανθρώπων μας».

 

Previous ArticleNext Article