Ελλάδα

Εύα Καϊλή: «Ματαιοπονούν» – Πρώτη δήλωση μετά από την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή

Προφυλακισμένη για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση από το προδικαστικό συμβούλιο να απορρίψει το αίτημά της να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι».

Περίπου μίαμιση ώρα διήρκησε η ακρόαση της η οποία ξεκίνησε στις 12.05 ώρα Βρυξελλών.

«Ματαιοπονούν», σχολιάζει η ευρωβουλευτής μετά από την χθεσινή απόφαση να παραμείνει στη φυλακή.

«Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει» είπε η κ. Καϊλή, μιλώντας στο OPEN.

Δεν ασκεί έφεση

Σημειώνεται πως η πρώην πρόεδρος της Ευρωβουλής, δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης όπως έχει το δικαίωμα να κάνει εντός 24 ωρών, με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να εξηγεί το σκεπτικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρακόπουλος, επεσήμανε πως «ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του».

Βασανιστήρια καταγγέλλει η υπεράσπιση

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία των συνηγόρων της για τις συνθήκες κράτησής της στις βελγικές φυλακές. Κάνουν λόγο για βασανιστήρια και μεσαιωνικές συνθήκες, που δεν συνάδουν με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της» είπε αρχικά.

«Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά το μήνα είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στις κάμερες.

Η απόφαση του δικαστηρίου

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες. Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών» ανέφερε το δελτίο τύπου της βελγικής δικαιοσύνης.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση»

«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση. Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας.

Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του», εξήγησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Αποκλειστικά στην τηλεόραση του OPEN μίλησε και ο δικηγόρος ενός εκ των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου διαφθοράς Qatar Gate Πιερ Αντόνιο Πάντσερι, λίγες ημέρες αφότου ο πελάτης του αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές κι ενώ παρατάθηκε η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

«Ο πελάτης μου λέει ότι όσα ισχυρίζεται τα έχει πει στη Δικαιοσύνη και καλύπτονται από τη μυστικότητα που διέπει την ανάκριση. Δεν είναι προς το συμφέρον του να μιλήσει για τους άλλους, δεν μας εκφράζουν όσα γράφονται στο κάτω μέρος του φακέλου», απαντά αρχικά σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της Εύας Καϊλή στην υπόθεση Qatar Gate και συνεχίζει: «Υπέγραψε μια συμφωνία με τις αρχές, με την οποία αποδέχεται ότι ήταν ο επικεφαλής στο σκάνδαλο διαφθοράς, ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση».

Ο ίδιος επεσήμανε πως ο πελάτης του «θα αρχίσει να τοποθετείται πιο συγκεκριμένα για το Qatar Gate από την επόμενη εβδομάδα».

in.gr

Previous ArticleNext Article