Ελασσόνα

Ερώτηση της Άννας Βαγενά προς τον Υπουργό Υγείας για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λιβαδίου

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, 8/07/20, η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την τραγική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες, της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λιβαδίου.

Στην ερώτηση επισημαίνεται η ραγδαία υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών στον χώρο της υγείας στην περιοχή, την οποία καταγγέλλει σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των πολιτών. Η Άννα Βαγενά τονίζει το γεγονός ότι στο μοναδικό ιατρείο του οικισμού δεν υπάρχει επαρκές ιατρικό προσωπικό με αποτέλεσμα αφενός να δημιουργούνται τεράστιες ουρές στην αναμονή, στις οποίες περιμένουν άνθρωποι με βεβαρημένη υγεία και ηλικιωμένοι και αφετέρου δεν λείπουν τα περιστατικά με ανθρώπους που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας και δεν υπάρχει γιατρός να τους την παρέχει. Πρόκειται, επομένως, για τυχαίο γεγονός το ότι δεν έχουν ήδη υπάρξει ανθρώπινες απώλειες.

Σε μία χρονική στιγμή, όπου ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε επιφυλακή για μια τυχόν νέα έξαρση της πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει επανειλημμένως δεσμευθεί για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, βλέπουμε μια ολόκληρη περιοχή του νομού μας να έχει αφεθεί στην τύχη της. Επισημαίνει δε η βουλευτής ότι το Λιβάδι είναι από τα λίγα χωριά του νομού μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, με τόσο μεγάλο πληθυσμό, παρότι απομακρυσμένο και σε μεγάλο υψόμετρο. Αντί, λοιπόν, να δοθούν κίνητρα για να παραμένουν οι άνθρωποι σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως το Λιβάδι, αφήνονται στο έλεος, όσον αφορά την υγεία τους, την ασφάλεια τους, τη ζωή τους.

Καταλήγοντας η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ρωτά τον Υπουργό Υγείας:

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να εξασφαλίσει την επιτακτική και απολύτως απαραίτητη πλήρη κάλυψη των θέσεων ιατρικού προσωπικού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λιβαδίου, ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία βάρδια χωρίς συνεχή παρουσία γιατρού;

Είναι στις προθέσεις του Υπουργού να επανεξετάσει το πλαίσιο κινήτρων στελέχωσης στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές;»

 

Previous ArticleNext Article