Κόσμος

Ερωμένη τεχνικού ελικοπτέρων κρυβόταν ημίγυμνη σε ντουλάπα σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού!

Επείγουσα έρευνα διεξάγει το Πολεμικό Ναυτικό της Βρετανίας, μετά τον εντοπισμό της φίλης ενός τεχνικού ελικοπτέρων στη ντουλάπα του σε βάση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων η γυναίκα βρέθηκε να κρύβεται ημίγυμνη στη ντουλάπα ανάμεσα στις στολές του εραστή της στη βάση ελικοπτέρων RNAS Yeovilton του Πολεμικού Ναυτικού στο Σόμερσετ. Ο τεχνικός φέρεται να την έμπασε λαθραία στη βάση, κρυμμένη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, όταν επέστρεψε από την άδεια των Χριστουγέννων. Στη συγκεκριμένη βάση έχει την έδρα της η Διοίκηση Ελικοπτέρων, ενώ σταθμεύουν εκεί ελικόπτερα Merlin καθώς και ορισμένα Wildcat, που θα μετάσχουν στην αποστολή αργότερα εντός του 2021 του βρετανικού αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Στη συγκεκριμένη βάση σταθμεύουν ελικόπτερα Merlin καθώς και ορισμένα Wildcat, που θα μετάσχουν στην αποστολή αργότερα εντός του 2021 του βρετανικού αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth στη Νότια Σινική Θάλασσα
Στη συγκεκριμένη βάση σταθμεύουν ελικόπτερα Merlin καθώς και ορισμένα Wildcat, που θα μετάσχουν στην αποστολή αργότερα εντός του 2021 του βρετανικού αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth στη Νότια Σινική Θάλασσα / Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia

Ο τεχνικός παραδέχθηκε στους ανωτέρους του ότι η ινδονησιακής καταγωγής και ολλανδικής υπηκοότητας γυναίκα είναι η φίλη του, την οποία γνώρισε στη διάρκεια των διακοπών του προ διετίας.
Το περιστατικό πυροδότησε ανησυχίες για παραβίαση των μέτρων ασφαλείας με συναδέλφους του τεχνικού να εκφράζουν φόβους μήπως η γυναίκα είχε πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες για τη βάση αυτή του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας. Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας της χώρας διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει λόγος για υποψίες περί κατασκοπίας. «Το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τυχόν παραβιάσεις της ασφάλειας ή των οδηγιών για την πανδημία της Covid-19. Ερευνούμε το περιστατικό, αλλά το συγκεκριμένο άτομο είναι Ευρωπαία υπήκοος και δεν υπάρχουν υποψίες για κατασκοπία», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στην εφημερίδα Daily Mail.

Σύμφωνα με τη Sun ένοπλοι φρουροί απομάκρυναν από τη βάση τη γυναίκα, η οποία φέρεται να εγκατέλειψε αμέσως τη Βρετανία, ενώ στο υπουργείο Άμυνας μελετούν την ποινή που θα επιβληθεί στον τεχνικό.
Πηγή: iefimerida.gr

Previous ArticleNext Article