Λάρισα

Έρχονται 80 νέες προσλήψεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Λάρισας

Η έξαρση της πανδημίας γεννά νέες ανάγκες για επιπλέον προσωπικό στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας καθώς τόσο τα απλά κρεβάτια αλλά και τα κρεβάτια στις ΜΕΘ αυξάνονται, ενώ παράλληλα όλο και περισσότεροι εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα που χρίζουν νοσηλείας.

Έτσι η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη 5η ΥΠΕ έχουν «τρέξει» τις διαδικασίες και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε 100 νέες προσλήψεις νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία σε όλη την Θεσσαλία. Ήδη έχουν ανέβει τα σχετικά έγγραφα στην Διαύγεια και έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πιάσει δουλειά με διαδικασίες – εξπρές το εξειδικευμένο προσωπικό.

Την μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις εξασφάλισε το Γενικό νοσοκομείο της Λάρισας το οποίο θα δεχθεί 50 νέους νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. Το σκεπτικό της 5ης ΥΠΕ ήταν ότι ως νοσοκομείο covid είχε τις περισσότερες ανάγκες. 20 προσλήψεις θα γίνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας που είναι νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή μας.

20 νέοι νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό θα ενταχθούν τις επόμενες ημέρες στο δυναμικό του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλο. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα και για τα νοσοκομεία της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Μέχρι αυτή την ώρα για τα δύο τελευταία νοσοκομεία δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των προσλήψεων, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Π.Γ.-larissapress.gr

Previous ArticleNext Article