Ελασσόνα

Έρχεται βραδιά ρεμπέτικου με τους «Ανφάν Γκατέ» στο Λιβάδι Ελασσόνας

Γνωστούς και άγνωστους δρόμους του λαϊκού και του ρεμπέτικου θα παρουσιάσουν οι «Ανφάν Γκατέ» στη βραδιά ρεμπέτικου τραγουδιού, που οργανώνει στο Λιβάδι Ελασσόνας ο τοπικός Εξωραϊστικός Σύλλογος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στην πλατεία Πολέζου της ορεινής Κοινότητας.
Λίγα λόγια για τους «Ανφάν Γκατέ»:
Οι «Ανφάν Γκατέ» είναι ένα νεανικό μουσικό σχήμα, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του πριν ένδεκα χρόνια(…το 2011), έχοντας ως σημείο αναφοράς το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι. Εμφανίζονται σε διάφορες μουσικές σκηνές, καθώς και σε συναυλίες και φεστιβάλ εντός και εκτός συνόρων. Σημείο αναφοράς στις δραστηριότητες του συγκροτήματος, αποτελεί η συμμετοχή στην παράσταση «Είμαστε αλάνια», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Νοέμβριο του 2017, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Κορακάκη και του Μανώλη Πάππου σε επίπεδο ενορχήστρωσης. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του σχήματος σε τηλεοπτικές, αλλά και σε ραδιοφωνικές εκπομπές με σημαντικότερες τις παρακάτω: «Στην υγειά μας βρε παιδιά», «Ανοιχτά Μικρόφωνα», κ.ά. Πρόσφατα, το μουσικό σχήμα εμφανίστηκε και στο «Φεστιβάλ Πηνειού» της Λάρισας.
Το σχήμα αποτελείται από τους: Δημήτρη Γκόγκο(κιθάρα, φωνή), Λίνα Αλατζίδου(φωνή), Θέμη Παπαμηνά(μπαγλαμά, φωνή), Θωμά Γκόγκο(μπουζούκι). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αδέλφια Δημήτρης και Θωμάς Γκόγκος κατάγονται από τη Δολίχη Ελασσόνας.
Χαρακτηριστικά, τα όσα «καταθέτουν» μέλη του σχήματος σε πρόσφατη συνέντευξη τους: «Ένα πράγμα που μας χαρακτηρίζει είναι το μεράκι που βγάζουμε όταν παίζουμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζουμε κάθε μας εμφάνιση σαν δουλειά με την αρνητική χροιά του όρου. Έτσι γινόμαστε ένα με τον κόσμο που μας τιμά με την παρουσία του και οι βραδιές καταλήγουν να γίνονται όμορφα γλέντια. Κάπως έτσι το αντιλαμβανόμαστε εμείς και αυτό νομίζω αποτελεί μια ανοιχτή πρόταση για τις εμφανίσεις μας…».

Πηγή: Ελευθερία-Γιάννης Μουκίδης

Previous ArticleNext Article