Λάρισα

Έρχεται ψυχρή εισβολή στην περιοχή μας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες – Πόσο θα διαρκέσει – Τί λέει ο Λαρισαίος προγνώστης Θ. Χατζηγρίβας

Μια ακόμη ξαφνική αλλαγή του καιρού θα βιώσουμε τις επόμενες ημέρες και ειδικά το Σαββατοκύριακο που έρχεται καθώς θα κάνει την εμφάνισή της μια έντονα ψυχρή εισβολή και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουμε χιονόπτωση και σε πιο χαμηλές υψομετρικά περιοχές.

Την καιρική ανάλυση κάνει ο Λαρισαίος προγνώστης Θεοφάνης Χατζηγρίβας:

«Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις προ μεσημβρινές ώρες περίπου, και από τα βόρειο δυτικά (Κέρκυρα).

Μέχρι το βράδυ σταδιακά και αργά στην αρχή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά, και τα νησιώτικα του ανατολικού, βόρειο ανατολικού Αιγαίου.

Μέσα στη νύχτα προς Σάββατο, τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί στο σύνολο της χώρας, χωρίς ωστόσο να έχουν την ίδια ένταση παντού.

Τοπικά ισχυρά σταδιακά στην Μακεδονία, και κυρίως το βόρειο ανατολικό τμήμα αυτής αργά.

Στα νότιο ανατολικά ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είμαι λιγότερα.

Στην ουσία θα έχουμε ένα σύστημα έντονων φαινομένων τόπου Π ,αλλά και με τοπικά διάσπαρτα ξεσπάσματα στο σύνολο της χώρας.

Να αναφέρουμε ότι μέχρι να καλυφθεί ο ουρανός με νέφη, αρκετές περιοχές ανατολικά κυρίως θα έχουν αρκετές ώρες ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα δυτικά, και βόρεια, τμηματικά.

Τα φαινόμενα θα, συνεχιστούν σε μεγάλο κομμάτι της χώρας νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο και από τα δυτικά, βόρειο δυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται με ανοίγματα, αλλά ταυτόχρονα θα παρουσιάζει επιδείνωση σε όλα τα νησιώτικα του Αιγαίου και τη Θράκη.

Τα φαινόμενα μάλιστα στα ανατολικά νησιώτικα στο σύνολο θα είναι ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα έχουμε το βράδυ αργά της Παρασκευής, μέχρι και το Σάββατο σε ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και χαμηλότερα υψόμετρα της Μακεδονίας.

Μάλιστα οριακά ίσως δούνε κάποιες ακριτικές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (πχ Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, χιόνι για λίγες ώρες)

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο.

Την Κυριακή το φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό και νότιο κυρίως Αιγαίο, αρχικά έντονα με σταδιακή εξασθένηση και παύση μέχρι τις πρώτες βράδυνες ώρες.

Χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, με αρνητικές τιμές (κάτω από το μηδέν) σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας, ενώ αρκετά χαμηλά θα κινηθούν και οι μέγιστες.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε ολόκληρη τη χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια.

Χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί, και άνοδο ως προς τις μέγιστες.

Από την ερχόμενη Τρίτη ή θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά, καθώς θα αρχίσουν να επικρατούν και νοτιάδες, ωστόσο θα υπάρχει αρκετή υγρασία στην ευρύτερη περιοχή καθιστώντας σε μεγάλο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας, τον καιρό άστατο .(ευνοούνται δυτικά και βόρεια) .

Αισθητή θα είναι η άνοδος κυρίως των πρωινών θερμοκρασιών.

Κύριο όμως βασικό χαρακτηριστικό θα είναι οι πολύ πυκνές ομίχλες.

Αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει λογικά πριν την 24η, Νοέμβρη».

 

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article