Ελλάδα

Έρχεται νέα κακοκαιρία από την Δευτέρα – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από την Κεντρική Ευρώπη και, σύμφωνα με ορισμένες προγνώσεις, φαίνεται πως θα επηρεάσει και τη χώρα μας από την επόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών, ενώ αναμένεται να πέσουν ακόμα και χιόνια σε υψόμετρα κάτω από τα 800 μέτρα.

Προς το παρόν, ωστόσο, ο καιρός είναι ανοιξιάτικος, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Παρόμοια είναι και η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία, καθώς και εκείνος προειδοποίησε για επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, κυρίως στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός τις επόμενες μέρες μέχρι και την Δευτέρα θα είναι ανοιξιάτικος με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά ακόμη και τους 26 βαθμούς.

Ωστόσο, από το απόγευμα και μετά η επιδείνωση του καιρού θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Μπόρες, ισχυροί νοτιάδες και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βορειοδυτικής Ελλάδας θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού, ενώ σύμφωνα με την τάση που δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα η επιδείνωση θα είναι μεγαλύτερη την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Σε πολλές περιοχές της χώρας θα υπάρχουν βροχές, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδα, ίσως και κάτω από τα 800 με 1.000 μέτρα.

Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, μάλιστα, δεν αποκλείεται να σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια πεδινά, με τον Μάρτιο να… επιβεβαιώνει τη φήμη του και να κλείνει με αρκετό κρύο για την εποχή.

in.gr

Previous ArticleNext Article