Ελασσόνα

Έπνιξε δεκάδες ζώα στην Ελασσόνα το μπουρίνι παρασύρθηκε και αυτοκίνητο από χείμαρρο

Καταστροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή της Ελασσόνας και περιμετρικά αυτής, αφού πνίγηκαν ζώα και έσπασαν περιφράξεις όπως μας ενημέρωσε γυναίκα κτηνοτρόφος. Το μπουρίνι που ξεκίνησε γύρω στις 5.30 χθες το απόγευμα κτάτησε περίπου μιάμιση ώρα και προκάλεσε μεγάλες κατυασροφές, είχαμε κατάπτωση βράχων σε δρόμους, πλημμυρικά φαινόμενα και πτώσεις δέντρων, καθώς συνοδευόταν και με δυνατό αέρα…

Η τρομερή βροχόπτωση, επέφερε ζημιές και η τρομερή ροή των χειμάρρων δημιούργησε ανυπολόγιστης αξίας ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες. Κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται ότι η κατασκευή του δρόμου και η ανύψωσή του χωρίς να προβλεφθούν τα σχετικά τεχνικά έργα όπως οι οχετοί ανακούφισης είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποιμνιοστασια, ενώ σε μία μονάδα πνίγηκαν δεκάδες χήνες, παγόνια και κότες. Σε άλλη έξω από την Ελασσόνα προς Τσαριτσάνη πνίγηκαν πολλά πρόβατα, ενώ μεγάλες ζημιές έγιναν και σε υποδομές, παρασύρθηκαν πανάκριβες αυτή την περίοδο ζωοτροφές και κατέρρευσαν πρόχειρες κατασκευές.

Η διευθέτηση των χειμάρρων και των ρεμάτων στην περιοχή μοιάζει πλέον αναγκαία, μας ανέφερε ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο οποίος σημείωσε πως ασκείται πίεση από τη δημοτική αρχή προς την περιφέρεα προκειμένου να προχωρήσουν κάποια έργα αντιπλημμυρικά απαραίτητα για την Ελασσόνα.

Η ισχυρή καταιγίδα κατέβασε χείμαρρο και παρέσυρε αυτοκίνητο στην Τσαριτσάνη

 

Έπνιξε δεκάδες ζώα στην Ελασσόνα το μπουρίνι παρασύρθηκε και αυτοκίνητο από χείμαρρο

Πραγματικά “Άγιο” είχε ένας οδηγός αυτοκινήτου στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας, καθώς η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της Ελασσόνας, προκάλεσε προβλήματα που διακινδύνευσαν την ζωή ενός άνδρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr, η καταιγίδα ανέβασε την στάθμη του χειμάρρου που βρίσκεται κοντά στο Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και να αρχίσει να καλύπτει το δρόμο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, συμπαρασύροντας μαζί του μπάζα και φερτά υλικά.

Από τον συγκεκριμένο δρόμο έτυχε εκείνη την ώρα να περνάει ένας άνδρας με το αυτοκίνητό του, και ο χείμαρρος άρχισε να παρασύρει το όχημά του, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να μπαίνουν νερά μέσα στο αμάξι και να κινδυνεύει να παρασυρθεί προς το εσωτερικό του χειμάρρου.

Αμέσως ο άνδρας ειδοποίησε την Πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε μονάδα της ΕΜΑΚ προκειμένου να σπεύσουν στο σημείο και να βοηθήσουν τον άνδρα να απεγκλωβιστεί.

Ωστόσο, ο άνδρας στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς η μικρή διάρκεια της βροχόπτωσης “έκοψε” την ορμή του χειμάρρου και σταμάτησε να παρασύρει το αυτοκίνητο του, καταφέρνοντας ο ίδιος τελικά να απεγκλωβιστεί μόνος του, χωρίς να χρειαστεί η συνδρομή ούτε της ΕΜΑΚ αλλά και ούτε της Πυροσβεστικής.

Συνεργεία του δήμου Ελασσόνας βρίσκονται αυτήν την ώρα στο σημείο και απομακρύνουν τα μπάζα που “άφησε” στο διάβα του ο χείμαρρος, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου

thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article