Ελασσόνα

Επιτροπή Σεισμόπληκτων Μεσοχωρίου: Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αιτήματα μας

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Σεισμόπληκτων Μεσοχωρίου, αναφέρει:
Η επίσκεψη της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας και της Δημοτικής Αρχής Ελασσόνας στις σεισμόπληκτες περιοχές προκάλεσε ερωτήματα και  αγανάκτηση στους πληγέντες κατοίκους της δομής του Μεσοχωρίου. Ούτε είχαμε ενημερωθεί στη μεγάλη πλειοψηφία μας για την επίσκεψη, ώστε να μπορέσουμε να παραβρεθούμε, να συζητήσουμε και να εκφράσουμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά ούτε και τα δώρα που μοιράστηκαν δεν ήταν για όλα τα παιδιά. Εκφράστηκαν δικαιολογημένα παράπονα γιατί  ουσιαστικά ήταν μια επίσκεψη του στυλ «ήλθον, είδον και απήλθον», χωρίς να ακουστεί η κραυγή αγωνίας μας για το πώς θα συνεχίσουμε από δω και πέρα με τις ζωές μας.
 Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι τα συντρίμμια που άφησε ο εγκέλαδος έντεκα μήνες μετά την «επίσκεψη» του στην περιοχή μας, παραμένουν ως έχουν! Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε , ειδικά όσοι ζούμε στα κοντέινερ αλλά και γενικότερα οι σεισμόπληκτοι συγχωριανοί μας, παραμένουν κι αυτά ως έχουν! Αν και έχουμε επισκεφτεί  εδώ και πολύ καιρό τη Δημοτική Αρχή Ελασσόνας παραθέτοντας τα αιτήματα που έχουμε διαμορφώσει ως Επιτροπή Σεισμόπληκτων Μεσοχωρίου, κανένα από αυτά δεν έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης. Παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε εξακολουθούμε να  εισπράττουμε την αναλγησία της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών.
Προσπαθώντας να ορθοποδήσουμε μέσα από τα χαλάσματα, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αιτήματα μας και  θα επιμείνουμε  στον αγώνα μας για δίκαιες αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών και μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών μας. Πιο συγκεκριμένα απαιτούμε:
-Η αποζημίωση σε όλους τους σεισμόπληκτους να είναι στο 100% των ζημιών σε α’ και β΄ κατοικία, καταστήματα, αποθήκες και γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα έξοδα των  φακέλων και των οικοδομικών αδειών να καλύπτονται από το κράτος.
-Άμεση κατεδάφιση των κόκκινων κτισμάτων και μεταφορά των μπάζων με έξοδα του κράτους και χωρίς καμία επιβάρυνση των σεισμόπληκτων.
-Καμία χρέωση των σεισμόπληκτων κατοίκων για τη μεταφορά των ρολογιών της ΔΕΗ.
-Κατασκευή σκεπάστρων στη δομή για την προστασία των οικίσκων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων.
-Πλήρης εξοπλισμός των οικίσκων με οικοσκευές καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες με θερμαντικά σώματα, κουζίνες και πλυντήρια.
-Ξεχωριστό κοντέινερ με πλυντήρια και στεγνωτήρια στη δομή. Τα στεγνωτήρια κρίνονται απαραίτητα γιατί το στέγνωμα των ρούχων μέσα στα κοντέινερ είναι δύσκολο και δημιουργεί ακατάλληλες συνθήκες λόγω της υγρασίας.
-Να συνδεθούν και να τοποθετηθούν εξωτερικές βρύσες στη δομή.
-Συχνότερη επίσκεψη του απορριμματοφόρου στη δομή.
-Εγκατάσταση φωτισμού στο δρόμο που συνδέει τη δομή με το χωριό καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος για τους πεζούς.
-Άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου που συνδέει το Μεσοχώρι με το Βλαχογιάννι- η υπάρχουσα λύση είναι καρμανιόλα.
Previous ArticleNext Article