Λάρισα

Επιστολή Παραίτησης του Καρκαλή Νικολάου Αιρετού μέλους του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας

Σε επιστολή του σχετικά με την υποβολή παραίτησής του το Αιρετό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας Νικόλαος Καρκαλής αναφέρει:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σήμερα Τετάρτη 24-03-2021 κατέθεσα, την παραίτησή μου στην ΠΔΕ Θεσσαλίας από την θέση του Αιρετού εκπροσώπου σας στο ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας το οποίο συγκροτήθηκε με την Φ.350/25/33610/Ε3 /24-03-2021 απόφαση της Υπουργού Παιδείας μετά από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020.

Παραιτούμαι από τη θέση αυτή, ανταποκρινόμενος στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ/ΔΕ και της ΟΛΜΕ.

Ήταν μία απόφαση την οποία υπαγορεύει η μέχρι τώρα συνδικαλιστική μου διαδρομή καθώς και ο προσωπικός αξιακός μου κώδικας.

Η μειωμένη συμμετοχή- αποχή των συναδέλφων/ισσών δεν αφήνει κανένα περιθώριο άλλης επιλογής.

Οι ευθύνες και η αδιαλλαξία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι προφανείς ,η οποία παρά την αντίθετη άποψη των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ- ΟΛΜΕ) προχώρησε εν μέσω πανδημίας στη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη Αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η σχολική κοινότητα, η μη εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δημιουργεί αδιέξοδα που οδηγούν στην υποβάθμιση κάθε εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Έπειτα από τέσσερις θητείες στη θέση του αιρετού, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας και μου δώσατε την ευκαιρία να σας εκπροσωπήσω για οχτώ χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα, προσπάθησα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του καθενός από σας, ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματά σας, λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της Διοίκησης και των εκπαιδευτικών και μένοντας πάντα συνεπής στις προσωπικές μου αρχές καθώς και τις ΔΑΚΕ ΔΕ και πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, το προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Λάρισας καθώς και τους αιρετούς συναδέλφους μου για τη πολύτιμη βοήθειά τους και την αγαστή συνεργασία.

Παρά την παραίτησή μου, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως θα είμαι πάντα κοντά σε όποιον συνάδελφο χρειαστεί τη βοήθειά μου, διεκδικώντας καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Σας εύχομαι υγεία και δύναμη στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Previous ArticleNext Article