Λάρισα

Επίσκεψη του Τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Τυρνάβου στο «Βιοαέριο Αφοί Σεΐτη» στο Αργυροπούλι

Οι μαθητές της Β’ & Γ’ τάξης και οι εκπαιδευτικοί του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του ΕΠΑΛ Τυρνάβου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη μονάδα επεξεργασίας βιομάζας και παραγωγής βιοαερίου και ηλεκτρισμού «Βιοαέριο αφοί Σεΐτη ΑΕ», η οποία βρίσκεται στο Αργυροπούλι. Περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και ενημερώθηκαν από τους ιδιοκτήτες της μονάδας και τον Παπαπολυμέρου Γιώργο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για τη λειτουργία της μονάδας. Όπως εξήγησαν, η μονάδα αξιοποιεί λύματα, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θερμότητας και λιπάσματος.

Κατά την επίσκεψη, μαθητές κι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τον αναερόβιο αντιδραστήρα, με αποθήκη βιοαερίου διπλής μεμβράνης στην οροφή, τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με ΜΕΚ βιοαερίου, τη σύγχρονη γεννήτρια, καθώς και το σύστημα ελέγχου & καθαρισμού του παραγόμενου βιοαερίου. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στην περιοχή τους κι εξέφρασαν τις απορίες τους.

Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και τον κ. Παπαπολυμέρου Γιώργο, καθηγητή στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, καθώς και την επίλυση όλων των ερωτήσεων που προέκυψαν από τους μαθητές.

Previous ArticleNext Article