Ελασσόνα

Επίσκεψη Ελασσονιτών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι επισκέφτηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας κ. Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, στο πλαίσιο εκδρομής που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων και υπάλληλοι του Δήμου Ελασσόνας.

Κατά την επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου, να δεχθούν τις ευλογητικές του ευχές αλλά και να επισκεφθούν χώρους ιστορικής σημασίας που ακτινοβολούν την αίγλη της ελληνορθόδοξης παράδοσης.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά που αισθάνεται κάθε φορά που αντικρίζει αντιπροσωπεία Ελλήνων στο Πατριαρχείο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ιστορικές μονές της Παναγίας Ολυμπιώτισσας και της Μονής Σπαρμού του Δήμου Ελασσόνας.

Η κ. Καρκαβανίδου από την πλευρά της, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη θερμή υποδοχή και τις ευχές και του πρόσφερεένα καλάθι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, το λεύκωμα του δήμου αλλά και το καινούργιο αναμνηστικό έμβλημα για τον Όλυμπο, εκ μέρους του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσα.

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη η αντιδήμαρχος παρέδωσε και το αναμνηστικό δώρο που απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας  κ.κ. Χαρίτωνας, ο οποίος ενημέρωσε προσωπικά για την επίσκεψη τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

 

Previous ArticleNext Article