Ελασσόνα

Επίσκεψη πραγματοποίησε στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας

Επίσκεψη στα γραφεία του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ελασσόνας, πραγματοποίησε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας, παρουσία του Συντονιστή Γραμματέα Νίκου Μπίκια και μελών του συντονιστικού οργάνου του κόμματος. Η συνάντηση έγινε με τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού φορέα Γιώργο Μπαμπάλη και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά προβλήματα και στρεβλώσεις που ταλαιπωρούν διαχρονικά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων στα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργάνων, όσον αφορά τα ζητήματα των συμβάσεων, του μισθολογίου καθώς και των υποχρεώσεων των εργοδοτών απέναντι στους υπαλλήλους τους.

Για ακόμη μια φορά η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας τόνισε την ανάγκη για αλλαγή του νόμου μέσα από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την καθιέρωση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ώστε να εξασφαλίζεται διαχρονικά, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

H Οργάνωση Μελών Ελασσόνας τόνισε πως η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προβλέπει άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, εκκίνηση πιλοτικά του 35ωρου χωρίς μείωση μισθού, ισχυρό Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτικών Μηχανισμών Εργασίας και συλλογικές συμβάσεις ώστε να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη και ο εμπαιγμός των εργαζομένων. Την άμεση ανάγκη για ενίσχυση των ΕΛΤΑ Ελασσόνας, ζήτησε ο πρόεδρος Γιώργος Μπαμπάλης εκ μέρους τους Εργατουπαλληλικού Κέντρου ενώ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήλωσαν την στήριξη τους στα δίκαια αιτήματα των υπαλλήλων του Ταχυδρομείου της πόλης.

Λίγο πριν το κλείσιμο της συζήτησης, αναφορά έγινε και στην πρόσφατη διαμαρτυρία των εργαζομένων-delivery στην εταιρεία e-food, όπου μετά την κατακραυγή στα social media της πλειοψηφίας της κοινωνίας, η Online Delivery μετέτρεψε όλες τις συμβάσεις των διανομέων της σε αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους, την ώρα που τα συνδικάτα των εργαζομένων ανακοίνωναν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, αποδεικνύοντας έτσι πως όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και σε διαρκή αγώνα, δικαιώνονται.

Previous ArticleNext Article