Λάρισα

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στο Νομό Λάρισας

Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.
Επόμενη στάση, ήταν ο νομός Λάρισας. Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Λάρισας κ.κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, Χρήστο Κέλλα και Στέλλα Μπίζιου, τους Βουλευτές κ.κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη, Μίκα Ιατρίδη, Σταύρο Κελέτση, τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου, τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Ανδρέα Καρασαρίνη επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης με τη συμμετοχή των Βουλευτών, επισκέφθηκε τον κόμβο εισόδου Λάρισας ενώ αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στην έδρα της Περιφέρειας. Το κλιμάκιο συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Δημάρχων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ είχε και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο στο Επισκοπείο. Ο Υπουργός επισκέφθηκε επίσης τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου ενώ όλα τα μέλη του κλιμακίου έκαναν αυτοψία στη νέα πλατεία Τυρνάβου όπου και συνομίλησαν με πολίτες.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, δήλωσε: «Η επίσκεψή μου στη Λάρισα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας να πραγματοποιήσουμε έναν ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς για τα ζητήματα που τους απασχολούν, να συζητήσουμε τρόπους για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, να αναδείξουμε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής τους αλλά και να διαπιστώσουμε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στα σημαντικά και μεγάλα έργα υποδομής που έχουν πραγματοποιηθεί αυτά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η χώρα μας εξαιτίας εξωγενών παραγόντων, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ολοκληρώθηκε μία σειρά από αναπτυξιακά έργα που αλλάζουν ριζικά την εικόνα της πόλης της Λάρισας και την καθημερινότητα των κατοίκων της. Εξίσου εντυπωσιακή και αμείλικτη είναι η σύγκριση των πεπραγμένων της δικής μας Κυβέρνησης με όσα έκανε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ».
Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάννα Καλογήρου, επισκέφθηκε την επιχείρηση επεξεργασίας τομάτας «Νομικός» που εδρεύει στη περιοχή των Φαρσάλων, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Ιορδάνη Εσκίογλου, ξεναγήθηκε στο εκκοκκιστήριο βάμβακος «Επίλεκτος Δόντας», επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κιλελέρ όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο και συνομίλησε με μέλη του συνεταιρισμού πολλαπλασιαστικού υλικού στη Νίκαια. Αμέσως μετά το τέλος των επισκέψεων, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της περιοδείας του κυβερνητικού κλιμακίου στη Λάρισα είχαμε σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθούμε παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα και να συζητήσουμε τις προοπτικές και τις δυνατότητές τους. Διαπιστώσαμε τον σημαντικό τους ρόλο και τη συμβολή τους στην τοπική ανάπτυξη.
Στις συναντήσεις με τον Δήμαρχο Φαρσάλων Ιορδάνη Εσκίογλου και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο, αναφερθήκαμε στις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες τους πρωτογενούς τομέα της περιοχής, καθώς και στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία θα δώσουν περαιτέρω αναπτυξιακή ώθηση.
Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ανάδειξη και ησυνεχής αναβάθμιση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, προς όφελος των παραγωγών μας, της τοπικής και της εθνικής μας οικονομίας».
Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις και συναντήσεις στο ιατρείο Νίκαιας, στο Κέντρο Υγείας Τεμπών, αλλά και στο γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Παράλληλα συναντήθηκε με καθηγητές της Ιατρικής Σχολής, ενώ επισκέφθηκε και την έδρα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Αμέσως μετά, δήλωσε: «Είχα τη χαρά να επισκεφθώ το πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο της Νίκαιας και να πληροφορηθώ για τις σπουδαίες πρωτοβουλίες πρόληψης που έχουν ήδη αναλάβει οι ιατροί σε συνεργασία με την 5η Υ.ΠΕ. και την Περιφέρεια για την χαρτογράφηση των δεικτών υγείας σε τοπικό επίπεδο. Στο Κέντρο Υγείας των Γόννων, πριν προλάβει το προσωπικό να μας ενημερώσει, οι κάτοικοι μας περιέγραφαν πως οι ειδικοί του Κ.Υ. έχουν καταφέρει με τις έγκαιρες παρεμβάσεις τους να σώσουν πολλές ζωές, ενώ στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με τα στελέχη του Γενικού αλλά και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, είχα τη χαρά να διαπιστώσω την αποτελεσματική συνεργασία που υπάρχει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και πως αυτή συνετέλεσε στην αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας και να ενημερωθώ για τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης προκειμένου οι επαγγελματίες που εργάζονται στις δομές υγείας της Λάρισας να μπορέσουν να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για να ενισχύσουν την υγεία των πολιτών, διαβεβαιώνοντας ότι το Υπουργείο υγείας είναι σταθερός σύμμαχος και αρωγός στο έργο τους».
Παράλληλα, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ κ. Ανδρέας Καρασαρίνης, επισκέφθηκε στο Δήμο Ελασσόνας τον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό αλλά και την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών καθώς και τους κ.κ. Μωησίδη Δημήτρη, κτηνοτρόφο της περιοχής στην κτηνοτροφική του μονάδα και Ξανθόπουλο Ιωάννη, γεωργό και παραγωγό καρυδιών.
Στο χωριό Αργυροπούλι φιλοξενήθηκε στο χώρο του αγροτικού συνεταιρισμού, όπου συζητήθηκαν οι βασικοί προβληματισμοί των συνεταιριστών, καθώς και οι πολιτικές της Κυβέρνησης για το σύνολο των συνεταιρισμών της επικράτειας ενώ στο Δήμο Τυρνάβου συναντήθηκε με τον κτηνοτροφικό σύλλογο Θεσσαλίας και τον Πρόεδρο του κ. Κουρομπίνο Ιωάννη. Παράλληλα επισκέφθηκε το τυροκομείο Τζαφέτα, καθώς και τους παραγωγούς αχλαδιών και νεκταρινιών κ.κ Σακούτσιο Γεώργιο και Μπαλιάφα Μάρκο. Στο χωριό Φαλάνη πραγματοποίησε συνάντηση στην ποτοποιία Αλατά όπου και συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη κ. Δημήτρη Άλατα. Στα επιμέρους φιλοξενήθηκε από το συνεταιρισμό τοματοπαραγωγών Ελλάδος και τον Πρόεδρο του κ. Χρήστο Σουλιώτη στην πόλη της Λάρισας, όπως και στα γραφεία του γεωπονικού συλλόγου Λάρισας όπου και πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τα μέλη του Δ.Σ. , το ΓΕΩΤΕΕ κεντρικής Ελλάδος, το σύλλογο επαγγελματιών γεωπόνων Λάρισας και τον γεωπονικό σύλλογο Τρικάλων.
Στο Δήμο Φαρσάλων ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων επισκέφθηκε τον αγροτικό συνεταιρισμό ΕΝΙΠΕΑΣ όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του καθώς και την Οργάνωση Βαμβακοπαραγωγών Φαρσάλων – COTTOM Φάρσαλα και τον Πρόεδρο του Αντώνη Λουπουτό, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών κ. Νίκο Παυλονάσιο.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των μελών του κυβερνητικού κλιμακίου στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής και την παρουσία τους στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Λαρίσης της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Προέδρου της κ. Ηλία Σουφλιά.
Previous ArticleNext Article