Ελασσόνα

Επίσκεψη Μπίζιου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, επισκέφθηκε σήμερα 28/9/2022 η Βουλευτής Λάρισας της Ν. Δ. κ. Στέλλα Μπίζιου, η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους των γραφείων  και ενημερώθηκε για τη δομή λειτουργείας της Υπηρεσίας. Στη συνέχεια, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, η κ.Μπίζιου ενδιαφέρθηκε και ζήτησε να πληροφορηθεί για τα παρακάτω ζητήματα της τοπικής εκπαίδευσης:

  • Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τα υφιστάμενα λειτουργικά κενά και τις ενέργειες για την κάλυψή τους.
  • Για την εφαρμογή των καινοτομιών που θεσπίστηκαν αυτή τη χρονιά στην Εκπαίδευση, όπως το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, οι «Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι», η εισαγωγή των αγγλικών στα Νηπιαγωγεία κ. α.
  • Για τα ιδιαίτερα θέματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας, ως καταγόμενη από τη συγκεκριμένη περιοχή.
  • Ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων, για τη λειτουργία του 45ουΔ .Σ. που ιδρύθηκε φέτος στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας και για τις δράσεις που επιτελούνται εκεί για την επανένταξη των κρατουμένων στη κοινωνία.
  • Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν, επίσης, κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις για την ένταξη και γενικότερη  υποστήριξη  των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι Ρομά συμπολίτες μας.

Η βουλευτής συνεχάρη τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για το έργο που επιτελεί και δεσμεύθηκε να σταθεί αρωγός στα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία της περιοχής μας, ενώ η  κ. Καραγιώργου από τη μεριά της, ευχαρίστησε θερμά την κ. Μπίζιου για το γνήσιο ενδιαφέρον της για τα ζητήματα της Εκπαίδευσης και για τις προτάσεις της για κοινές δράσεις προς όφελος των μαθητών και μαθητριών της περιοχής μας.

Previous ArticleNext Article