Ελλάδα

Επίλογος στο έγκλημα με μητέρα να σκοτώνει το βρέφος της και να το βάζει στην κατάψυξη

Ήταν ένα έγκλημα που συντάραξε την Πάτρα και πάγωσε ολόκληρη τη χώρα. Η μητέρα καταδικάστηκε, όταν το βρέφος της βρέθηκε νεκρό στην κατάψυξη του σπιτιού που έμενε…

Επεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης με τη βρεφοκτόνο μητέρα σε χωριό έξω από την Πάτρα τον Ιούλιο του 2013. Δέκα χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών ανέθεσε στον φυσικό πατέρα, την επιμέλεια του τέταρτου παιδιού της.

Τον Ιούλιο του 2013 έγινε το κακό, με τη μητέρα να σκοτώνει το 5ο της παιδί, το οποίο μάλιστα κρατούσε μέσα στο ψυγείο του σπιτιού της για ημέρες. Για το έγκλημα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Πριν από λίγα χρόνια αποφυλακίστηκε, αλλά φέτος τον Ιανουάριο πέθανε από παθολογικά αίτια στην κατοικία της στην Πάτρα, καθώς η υγεία της είχε επιβαρυνθεί ιδιαίτερα.

Το δε αληθινό συμφέρον του τέκνου αυτού επιβάλλει την ανάθεση του δικαιώματος της γονικής μέριμνας αποκλειστικά στον αιτούντα πατέρα του, ο οποίος παρέχει τα εχέγγυα ως προς τη σωστή ανατροφή, επίβλεψη, διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση και εν γένει ομαλή ψυχοσωματική του ανάπτυξη», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

Να σημειωθεί πως η απόφαση του δικαστηρίου δημοσιεύθηκε λίγο μετά τον θάνατο της μητέρας, ρίχνοντας και τυπικά την αυλαία σε αυτή τη συνταρακτική υπόθεση, που όμως είχε και μια ακόμα διάσταση: Από την νεκρή σήμερα μητέρα είχε ήδη αφαιρεθεί η επιμέλεια και των άλλων τριών παιδιών της, για τα οποία δεν επεδείκνυε κανένα ενδιαφέρον, με το δικαστήριο να κρίνει ότι υπήρχε κίνδυνος βλάβης στη σωματική, ψυχική και πνευματική τους υγεία.

pelop.gr

Previous ArticleNext Article