Αθλητισμός

Επική πρόκριση για την Τυρναβίτισσα Λάκη στην 8αδα της Μελβούρνης

Η Μιχαέλα Λάκη συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στο πρώτο Grand Slam της σεζόν στα Juniors, αφού την Τετάρτη κέρδισε και την Ντομίνικα Σάλκοβα, μετά από μια συγκλονιστική μονομαχία, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα προημιτελικά του Australian Open.

Το Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης στα Juniors, επέστρεψε από το 1-5 κάτω (!!) στο 3ο σετ και αφού έσωσε 5 match points της αντιπάλου της, έφτασε σε μια επική νίκη με 6-3, 6-7(5), 7-6(10-8), κλείνοντας θέση στις “8” καλύτερες της διοργάνωσης.

Η Λάκη μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, προηγήθηκε με 6-3 στα σετ ενώ είχε την ευκαιρία να τελειώσει νωρίτερα το ματς, όταν σέρβιρε στο 5-4 του 2ου σετ για τη straight sets νίκη με τη Σάλκοβα να καταφέρνει να οδηγήσει το σετ στο tie break και τελικά το ματς στο καθοριστικό σετ.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τη Λάκη και στο ξεκίνημα του 3ου σετ αφού έμεινε πίσω νωρίς με break (2-0) και μάλιστα η Σάλκοβα σημείωσε και νέο break (4-1), δείχνοντας έτοιμη να ολοκληρώσει την ανατροπή της.

Τότε, όμως, μίλησε η Ελληνική ψυχή της Μιχαέλας η οποία με αντεπίθεση διαρκείας έφερε τα πάνω-κάτω στο Court 6 του Melbourne Park.

Με δύο σερί break, στο 5-3 και στο 5-5 κι ενώ έσωσε πέντε match points της Σάλκοβα, η 16χρονη Τυρναβίτισσα έστειλε το ματς στο καθοριστικό 10αρι εκεί όπου με 10-8 και μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά αγώνα, σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Australian Open.

Στην 8αδα, η Λάκη θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Νο13 του ταμπλό, Λιβ Χόβντε που είχε πιο εύκολο έργο απέναντι στο Νο3 του ταμπλό, Κσένια Ζαίτσεβα η οποία εγκατέλειψε στο 2ο σετ (6-3, 3-0).

Πηγή: tennis24.gr

Previous ArticleNext Article