Λάρισα

Επίκαιρα τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα συμμετοχής στον αγωνιστικό εορτασμό, 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, απευθύνει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καλώντας φορείς και εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 18:00, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στις 17:30, στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου.
ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ Η ΑΔΕΔΥ
Το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ καλεί φορείς, εργαζόμενους, συνταξιούχους και νέους να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση-κατάθεση στεφάνων αύριο Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας) της Λάρισας. Σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ. Σήμερα, που τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της περίθαλψης όχι μόνο αμφισβητούνται, αλλά περιορίζονται δραστικά ή και καταργούνται,
Σήμερα, που η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους αντεργατικούς νόμους, καταργεί εργασιακά κεκτημένα, όπως το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση. Σήμερα, που η Κυβέρνηση της Ν.Δ., πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια των ολίγων, συρρικνώνει τη Δημοκρατία, στήνοντας μηχανισμό παρακράτους με υποκλοπές και παρακολουθήσεις σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και πολίτες. Σήμερα, λοιπόν, οφείλουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου τη συνέχιση των αγώνων τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού μας, που δέχονται σκληρή επίθεση από την Κυβέρνηση».ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σημειώνει πως «καταθέτουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στεφάνι αύριο Πέμπτη και ώρα 11 π.μ. στην πλατεία Νομαρχίας Λάρισας και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση –πορεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. στην Κεντρική πλατεία και ώρα 6:00 μ.μ.». Στη συγκέντρωση του ΕΚΛ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν επίσης, η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας, η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Λάρισας, η Ένωση Γυναικών Λάρισας και η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης.

Η Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
«49 χρόνια από την εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο Νοέμβρης ’73 και τα αιτήματά του παραμένουν ανεκπλήρωτα. Το σύνθημα «Ψωμί-παιδεία- ελευθερία» όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο επίκαιρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την επέτειο του Πολυτεχνείου η Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας:
«Η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του ‘73 ενάντια στη χούντα ήταν πράξη ηρωισμού και αυταπάρνησης. Ήταν αγώνας για την προάσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων.
Γι’ αυτό και ενοχλεί ο γιορτασμός του, από κάποιους που αναπολούν τη χούντα, που καταπατούν και σήμερα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού μας, που καταργούν εργατικές κατακτήσεις, τις οποίες οι εργαζόμενοι κέρδισαν με αγώνες και αίμα. Το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, οι παρακολουθήσεις πολιτικών και η αστυνομική αυθαιρεσία επαναφέρουν σκοτεινές μνήμες από το παρελθόν. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και για την περιφρούρηση των κατακτήσεων του λαού μας.
Ο ηρωικός αγώνας των φοιτητών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα αποτελεί παράδειγμα για όλους μας και ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές. Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Λάρισας καλεί τα μέλη του κόμματος και τους φίλους, τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες στην πλατεία Νομαρχίας την Πέμπτη, στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο που διοργανώνει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στις 10:30. Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης».

Previous ArticleNext Article