Λάρισα

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για την υποδοχή και την μετακίνηση εργαζομένων  και αυτοαπασχολούμενων μέσω του MobiliseSME

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών συμμετέχει στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο έργο MobiliseSME (Business Exchange and MobilityProgramme for SMEs) με διάρκεια 2 έτη (2020 – 2022) και αφορά την κινητικότητα του προσωπικού που απασχολούνται σε ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει τις μετακινήσεις και τις ανταλλαγές υπαλλήλων, διευθυντών ή/ και (συν) ιδιοκτητών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε άλλη επιχείρησησε χώρες της Ευρώπης και της Τουρκίας.

 

Επιτρέπεται η συμμετοχή στις επιχειρήσεις ενός ατόμου όπως αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξάρτητοι εργολάβοι και ένα σύνολο ελεύθερων επαγγελμάτων όπως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φορολογικοί λογιστές, πιστοποιημένοι οικονομικοί ελεγκτές, ιατροί, φαρμακοποιοί, ψυχολόγοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί θεωρούνται επίσης επιλέξιμοι.

 

Οι μετακινήσεις αυτές έχουν ως στόχοτηνανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτωντου προσωπικού της επιχείρησης, τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τηςαλλά και την ενίσχυση και ανάπτυξη δεσμών με τους ευρωπαίους εταίρους αυξάνοντας έτσι τις επιχειρηματικές ευκαιρίες διεθνώς.

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου MobiliseSME είναι ότι επιτρέπει σε εταιρείεςκαι ελεύθερους επαγγελματίες όλων των κλάδων με προηγούμενες συμφωνίες ή συνεργασίες να συμμετέχουν ενώ δεν υπάρχουν προθεσμίες για συμμετοχήκαθώς εκτελείται συνεχώς μέχρι τα μέσα του 2022. Επιπλέον, η ελάχιστη περίοδος κινητικότητας είναι ένας μήνας με μέγιστη περίοδο τους έξι μήνες. Τέλος, το προσωπικό εξακολουθεί να απασχολείται στην εταιρεία αποστολής κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας ενώ η κινητικότητα συγχρηματοδοτείται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το έργο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ, αρμόδια κ. Ελένη Ευαγγελοπούλουτηλ: 2410555507 &email: education@sthev.gr ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του έργουhttps://mobilise-sme.eu/.

Previous ArticleNext Article