Ελασσόνα, Λάρισα

Επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για ανέργους από το ΚΕΚ Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας, με τίτλο “Κοπτική – Ραπτική”

Το Κ.Ε.Κ. Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας πρόκειται να υλοποιήσει Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με τίτλο: “Κοπτική – Ραπτική» συνολικής διάρκειας 250 ωρών. Κύριος σκοπός είναι οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στη σχεδίαση και δημιουργία πατρόν λευκών ειδών, να αναγνωρίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές των μηχανών ραφών, να περιγράφουν τις αρχές συσκευασίας και να καθορίζουν τις διαδικασίες παραγωγής.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) ενώ θα καταρτιστούν 15 άνεργοι 18-60 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Μπεττίνα» – Είδη Πλεκτικής ΑΒΕΕ, που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας.
Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,50 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης. Επίσης, θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.
Η πρόσκληση καταρτιζομένων και η αίτηση συμμετοχής βρίσκονται διαθέσιμα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.dypa.gov.gr/ksekinoun-oi-aitiseis-ghia-3-nea-epidotoumena-proghrammata-epaghghelmatikis-katartisis-anerghon-tis-dypa-se-thessaloniki-kai-larisa

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής από τους ανέργους έχει οριστεί η 19/04/2024.

Previous ArticleNext Article