Λάρισα

Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Περιοχές της Θεσσαλίας στον «χάρτη» της κακοκαιρίας

Επιδείνωση αναμένεται παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Τετάρτη (21/9) κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, πτώση θα καταγράψει η θερμοκρασία, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις αναμένονται στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Χαλκιδική, στην Κεντρική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) του meteo.

meteo βροχές καιρός καταιγίδες χάρτης

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη τα φαινόμενα στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και σε τμήματα της Στερεάς θα ενταθούν.

Πότε φτιάχνει ο καιρός

Άκρως φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού, τόσο σήμερα, όσο και την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στην Αττική, επικρατεί από το πρωί συννεφιά και προς τις απογευματινες και βραδινές ώρες θα σημειωθεί βροχή σχεδόν στο σύνολο του νομού, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται βροχοπτώσεις που από το μεσημέρι και μετά θα ενταθούν ενώ θα είναι πιο ισχυρές σε περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο αναμένεται βελτίωση με τον υδράργυρο να επιστρέφει σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές, όπως σημείωσε ο γνωστός μετεωρολόγος.

ieidiseis.gr

Previous ArticleNext Article