Λάρισα

Έπιασαν δύο Λαρισαίους να πουλάνε ταριχευμένα ζώα – Το τσακάλι, το βιζόν, ο λαγός και η συνδιαλλαγή με τον Αθήναιο

ια παράβαση του Δασικού Κώδικα συνελήφθησαν τρεις άνδρες από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ, καθώς στο αυτοκίνητο των δύο Λαρισαίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ταριχευμένα ζώα. Οι δύο Λαρισαίοι, 19 και 27 ετών, προχθές το μεσημέρι συναντήθηκαν με τον 62χρονο Αθηναίο σε Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων έξω από τη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», στα καθίσματα του αυτοκινήτου του Αθηναίου οι αστυνομικοί βρήκαν έναν ταριχευμένο λαγό και ένα ταριχευμένο βιζόν, ενώ στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου των Λαρισαίων υπήρχε ένα ταριχευμένο τσακάλι.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δόθηκαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ, οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν προκειμένου οι δύο Λαρισαίοι να πωλήσουν στον Αθηναίο τα τρία ταριχευμένα ζώα ώστε εκείνος, λόγω επαγγελματικής του ενασχόλησης, να τα μεταφέρει σε συνεργαζόμενο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Δηλώνοντας, μάλιστα, πως διαθέτει τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα, παραστατικά που, ωστόσο, κανείς δεν έφερε μαζί τους την ώρα της συναλλαγής, με αποτέλεσμα οι τρεις άνδρες να συλληφθούν. Με εντολή της αντεισαγγελέα Πρωτοδικών οι συλληφθέντες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, ενώ η δικογραφία διαβιβάστηκε στο Δασαρχείο Λάρισας για την επιβολή των σχετικών διοικητικών προστίμων και στη συνέχεια θα επιστραφεί στην Εισαγγελία.

Τα ταριχευμένα ζώα κατασχέθηκαν, ενώ οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα παραστατικά για την ύπαρξη των οποίων διαβεβαίωσαν τους αστυνομικούς.

εφημερίδα Ελευθερία

Previous ArticleNext Article